Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Τρεις χιλιάδες χρόνια προσμονής (Three Thousand Years of Longing)

Η ζωηρή φαντασία του Τζορτζ Μίλερ δεν αρκεί για να προσδώσει το άγγιγμα μιας πραγματικά σπουδαίας ταινίας

2022 | Έγχρ. | Διάρκεια: 108'
324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριτική ταινίας: Τρεις χιλιάδες χρόνια προσμονής (Three Thousand Years of Longing)
Photo by Courtesy of Metro Goldwyn Mayer - © 2022 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Κριτική για την ταινία «Τρεις χιλιάδες χρόνια προσμονής (Three Thousand Years of Longing)», σε σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ, με τους Iντρις Έλμπα, Τίλντα Σουίντον, Ααμίτο Λαγκούμ, Νικολά Μουάβαντ.

Τζίνι αποκαλύπτεται στα μάτια βρετανίδας ακαδημαϊκού που βρίσκεται για επιστημονικό ημερίδα στην Κωνσταντινούπολη και υπόσχεται να πραγματοποιήσει τρεις ευχές της.

Η ζωηρή φαντασία του Τζορτζ Μίλερ, δημιουργού του «Mad Max», δεν αρκεί για να προσδώσει σε τούτη την παράξενη μεταφυσική περιπέτεια το άγγιγμα μιας πραγματικά σπουδαίας ταινίας. Δεν είναι ότι λείπει η έμπνευση σε εικαστικό επίπεδο από τον Μίλερ (απεναντίας μερικά οπτικά εφέ θα σας καθηλώσουν) αλλά η αδυναμία του είναι στο να δοθεί στην ελεύθερη διασκευή του «Χίλιες και μία νύχτες» η πειστική ερωτική χροιά που συνοδεύουν τα αρχαία παραμύθια που αφηγείται το τζίνι στην δρ Αλήθεια, όπως είναι το όνομα της επιστήμονος που ερμηνεύει η Τίλντα Σουίντον. Οι παγίδες που συνοδεύουν την πραγματοποίηση των τριών ευχών είναι το κατάλληλο τέχνασμα για τον Αυστραλό ώστε να ξετυλίξει μια χιουμοριστική και χορταστική περιπέτεια που μπαίνει κάπως αδέξια στη συγκινητική –και κάπως διδακτική– τελική ευθεία όταν το πραγματικό μήνυμα του σεναρίου (ο έρωτας ως αντίδοτο στη μίζερη και μοναχική ζωή) βρίσκει την ολοκληρωτική μορφή του. 

INFO
Three Thousand Years of Longing
Τρεις χιλιάδες χρόνια προσμονής Three Thousand Years of Longing
2022 | Έγχρ. | Διάρκεια: 108'

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζωρτζ Μίλερ
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τίλντα Σουίντον, Αϊντρίς Έλμπα, Πία Θάντερμπολτ, Μπερκ Όζτουρκ, Άντονι Μόισετ, Αλάιλα Μπράουν, Σέιτζ Μακκόνελ, Έιμπελ Μποντ, Πήτερ Μπερτόνι, Λιάν Μακκέσι
  • χρονολογια: 2022
Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ