- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ανταπόκριση από το 75ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών: Η προβολή της ταινίας «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.
Άλλη μια μέρα με ελληνικό ενδιαφέρον πέρασε στις Κάννες, αφού χθες έκανε την πολυαναμενόμενη πρεμιέρας της η εξ ολοκλήρου γυρισμένη στην Ελλάδα, ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ «Crimes of the Future», αλλά και η ταινία «Burning Days» του Εμίν Αλπέρ, επίσης ελληνική συμπαραγωγή. Στα κόκκινα χαλιά συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η παρέλαση των σταρ, με τη Κρίστεν Στιούαρτ (τακτική πια στις Κάννες) να κλέβει της εντυπώσεις, αυτή τη φορά με τους κοιλιακούς της, και τη Ναόμι Κάμπελ να πραγματοποιεί μια εμφάνιση που συζητήθηκε πολύ στην πρεμιέρα του «Decision to Leave» του Παρκ Τσαν-Γουκ. Ας συγκεντρωθούμε όμως για την ώρα στον Κρόνενμπεργκ.
Ο Σολ (Βίγκο Μόρτενσεν) είναι ένας περφόρμερ μια επιτελεστικής παράστασης, κατά την διάρκεια της οποίας, η βοηθός και σύντροφός του Καπρίς (Λεά Σεϊντού), πραγματοποιεί κάθε φορά επάνω του μια μίνι χειρουργική επέμβαση, όπου αφαιρεί ένα νέο και λειτουργικό όργανο που έχει αναπτύξει ο οργανισμός του Σολ. Η Τίμλιν (Κρίστεν Στιούαρτ) είναι μια συνεσταλμένη ερευνήτρια, η οποία δουλεύει στο γραφείο του εθνικού μητρώου οργάνων και τρέφει απεριόριστο θαυμασμό προς τον Σολ. Ταυτόχρονα, μια ομάδα ανεξήγητων προθέσεων, προσπαθεί να προωθήσει το μήνυμα του επόμενου σταδίου της ανθρώπινης εξέλιξης.
Μπορεί να σε μπέρδεψα λίγο, ωστόσο, το δίχως άλλο, μιλάμε για μια πρωτότυπη ιδέα, η οποία αναπτύσσεται με φόντο ένα δυστοπικό τοπίο, που η Αθήνα του σήμερα εξυπηρετεί μοναδικά. «Το χειρουργείο είναι το νέο σεξ» μας λέει ο Κρόνενμπεργκ κι αυτή είναι μια ατάκα από την ταινία, η οποία θα μείνει στο μυαλό -πιστέψτε με- χαραγμένη με νυστέρι. Μια ταινία που θα δυσκολευτεί να βρει το κοινό της στο mainstream περιβάλλον, στο οποίο φαινομενικά δείχνει να ανήκει και που καθόλου δεν αποκλείεται να βρεθεί να γιορτάζεται από σκληροπυρηνικούς φανς, σε μεταμεσονύκτιες προβολές είκοσι χρόνια από τώρα και να βρίσκει τον χώρο της, στη σφαίρα του καλτ.
Η ταινία «Crimes of the Future» προβάλλεται σήμερα στη Salle Bazin.
Το 75ο Φεστιβάλ των Καννών πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 28 Μαΐου 2022.
Crimes of the Future
Καναδάς, Γαλλία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, 2022, Έγχρωμη
Δράμα / Τρόμου / Επιστημονικής Φαντασίας, 107’
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ
Σενάριο: Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Βίγκο Μόρτενσεν, Λεά Σεϊντού, Κρίστεν Στιούαρτ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Oι πρωταγωνιστές Μάικλ Κέιν και Γκλέντα Τζάκσον αποτελούν ένα απολαυστικό δίδυμο
Το φιλμ κέρδισε το Βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα Generation του Φεστιβάλ Βερολίνου 2025.
Θρίλερ που καθηλώνει με τον δυναμισμό του και συγκινεί με την αδυσώπητα σκληρή αλήθεια του.
Όταν ο Κρίστοφερ Νόλαν μεταφέρει στο σινεμά το πιο επιδραστικό κείμενο της δυτικής λογοτεχνίας
Από πού εμπνεύστηκαν οι αδερφοί Ντάφερ για να δημιουργήσουν την επιτυχημένη σειρά
Ο διάσημος σκηνοθέτης ανοίγει τον δρόμο για νέο κεφάλαιο στο κινηματογραφικό σύμπαν του Kill Bill
Η 90χρονη σταρ της υποκριτικής μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καριέρα και την καθημερινότητά της
«Μου αρέσει να δουλεύω με ηθοποιούς, δεν θέλω να τους αντικαταστήσω», ανέφερε ο σκηνοθέτης
Ο Βρετανός ηθοποιός προσπέρασε τους Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον και Χένρι Κάβιλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.