- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κάννες 2022: «Triangle of Sadness», μια αντικαπιταλιστική κωμωδία
Αντιπολεμικά σχόλια από τον Γούντι Χάρελσον
Ανταπόκριση από το 75ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών: Η προβολή της ταινίας «Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Έστλουντ.
Έκτη ημέρα του 75ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και όλοι μιλούν για τη χθεσινοβραδινή πρεμιέρα της διασκεδαστικής κωμωδίας του Ρούμπεν Έστλουντ «Triangle of Sadness», στην οποία ο κόσμος συμμετείχε και διασκέδαζε σαν να βρισκόταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, όπως ο ίδιος ο Έστλουντ εκμυστηρεύτηκε πως κάποιος του είπε χθες, στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας σήμερα το πρωί. Ο βραβευμένος ήδη με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης, ο Γούντι Χάρελσον, η Χάρλμπι Ντιν, ο Χάρις Ντίκινσον και το υπόλοιπο καστ, συνεπείς στο ραντεβού τους παίρνουν θέση μπροστά στους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους. Το κλίμα είναι χαλαρό και χαρούμενο στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας και πώς να μην είναι, αφού χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σε τόνο θριαμβευτικό η πρεμιέρα, ενώ σήμερα βρίσκεται ψηλά σε αστεράκια στον διεθνή Τύπο και στα μέχρι στιγμής προγνωστικά για τον Χρυσό Φοίνικα, ενώ δεν έλειψαν και τα αντιπολεμικά σχόλια από μεριάς Γούντι Χάρελσον.
Ο Καρλ (Χάρις Ντίκινσον) είναι μοντέλο και τα έχει με την Γιάγια (Χάρλμπι Ντιν), επίσης μοντέλο και influencer, η οποία κερδίζει μια κρουαζιέρα σε ένα υπερπολυτελές γιοτ, με επιβάτες πάμπλουτους επιχειρηματίες, ένα πλήρωμα σούπερ πρόθυμο να τους ικανοποιήσει και το πιο ακραίο καπρίτσιο κι έναν καπετάνιο (Γούντι Χάρελσον) που αρνείται να αφήσει την καμπίνα του. Κατά τη διάρκεια του εορταστικού δείπνου, το γιοτ πέφτει σε καταιγίδα, η άνεση των επιβατών πάει περίπατο και οι ισορροπίες που γνωρίζαμε ως τώρα αντιστρέφονται.
Μια άγρια σάτιρα με αντικείμενο τον κόσμο της μόδας, τους προνομιούχους, τους ολιγάρχες κι όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται, έναντι των συνανθρώπων τους, το συγκυριακό τους προνόμιο, υπογραμμίζοντας πως με τις κατάλληλες συνθήκες κάθε πλευρά είναι έτοιμη και πρόθυμη και υποπέσει στις αμαρτίες της άλλης. Ο Έστλουντ στριμώχνει πολλά μηνύματα, κυρίως αντικαπιταλιστικά, και σχόλια επάνω στη ματαιοδοξία της ομορφιάς και την ισότητα των φύλων, μέσα σε μια βασικά αστεία ταινία, η οποία μπορούσε να ζήσει και με λιγότερο σκατό επί της οθόνης, αν με ρωτάτε.
Η ταινία «Triangle of Sadness» προβάλλεται απόψε στην αίθουσα Agnès Varda.
Το 75ο Φεστιβάλ των Καννών πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 28 Μαΐου 2022.
Triangle of Sadness
Σουηδία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, 2022, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία, 150’
Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Έστλουντ
Σενάριο: Ρούμπεν Έστλουντ
Πρωταγωνιστούν: Γούντι Χάρελσον, Χάρις Ντίκινσον, Χάρλμπι Ντιν
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η πιο «κλειδωμένη» κατηγορία των Όσκαρ, αυτή του Α΄ Ανδρικού Ρόλου, έγινε ξαφνικά ανοιχτή
«Η ταινία λειτουργεί ως ένα επίκαιρο σχόλιο για την κινηματογραφική αίθουσα μέσα από την κινηματογραφική αίθουσα» όπως λένε οι δημιουργοί της, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ και Γιάννης Χλεμπάκος
Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου μας διηγήθηκε τις απίθανες ιστορίες από τον κόσμο των σταρ
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Ροσέλα Ποστορίνο
Το νέο φιλμ του Γκορ Βερμπίνσκι μοιάζει κάπως μετέωρο μεταξύ των έντιμων προθέσεων και των δυσκολιών να φτιαχτεί ένα άρτιο sci-fi με έξυπνα –και επίκαιρα– σχόλια
Από τα πιο τρυφερά animation που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια
Ένα σκληρό μάθημα για τις οικογενειακές σχέσεις που διαλύονται όταν στο ζύγι μπαίνουν ο εγωισμός και τα χρήματα
Με αφορμή τον νέο του ρόλο στο «Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ», τη νέα ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, κάναμε μια κινηματογραφική βόλτα μαζί του
Γιατί όλοι έχουν θυμώσει τόσο με την ομολογουμένως άστοχη δήλωση του ηθοποιού; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Η πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 198
Η ελληνική πρωτεύουσα πρωταγωνίστρια σε διεθνή κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project
Ο ηθοποιός έχει μακρά σχέση με την Paramount
Η αλχημίστρια του ελληνικού ντοκιμαντέρ μετατρέπει σε χρυσό ό,τι δεν λάμπει
«Υποψιάζομαι ότι το υπόλοιπο της καριέρας μου θα συνεχιστεί στην Ισπανία»
Στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας η μεγάλη βραδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.