- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Κριτική ταινίας: Φανταστικά Ζώα: Τα μυστικά του Ντάμπλντορ
Η βαλίτσα με τα μαγικά της Ρόουλινγκ
Κριτική για την ταινία «Φανταστικά Ζώα: Τα μυστικά του Ντάμπλντορ» του Ντέιβιντ Γέιτς με τους Τζουντ Λο, Μαντς Μίκελσεν, Έντι Ρέντμεϊν, Έζρα Μίλερ κ.ά.
Ο καθηγητής Άλμπους Ντάμπλντορ ανακαλύπτει τα σκοτεινά σχέδια του πανίσχυρου μάγου Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, που στοχεύει να αποκτήσει τα ηνία του κόσμου των μάγων. Αδυνατώντας να τον αντιμετωπίσει μόνος του, θα ζητήσει τη βοήθεια του μαγοζωολόγου Νιουτ Σκαμάντερ, ο οποίος θα συγκεντρώσει μια γενναία ομάδα μάγων και θα ξεκινήσει μια παράτολμη περιπέτεια που απλώνεται σε πολλά διαφορετικά σημεία του χωροχρόνου.
Το τρίτο (από τα συνολικά πέντε) μέρος του νέου franchise μαγείας που εμπνεύστηκε η Τζέι Κέι Ρόουλινγκ μετά τον Χάρι Πότερ κινείται στα ασφαλή, γνώριμα πεδία των δύο προηγούμενων «Φανταστικών Ζώων», τα οποία διατηρούν εκλεκτικές συγγένειες με το σύμπαν του μικρού μάγου. Θυμίζουμε ότι τα «Φανταστικά Ζώα» έχουν την έννοια του πρίκουελ (ή καλύτερα ενός spin off) του Χάρι Πότερ. Χωρίς να φτάνουν τα ιλιγγιώδη ποσά των ταινιών του μικρού διοπτροφόρου μάγου (πάνω από 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια οι εισπράξεις από τα 8 φιλμ), τα δύο πρώτα φιλμ που είχαν ήρωα τον Νιουτ Σκαμάντερ («Τα φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται» και «Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ») γνώρισαν σημαντική εμπορική επιτυχία με ένα σύνολο εισπράξεων που αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο δολάρια, αποδεικνύοντας ότι το κοινό διψάει για θέαμα συνδυασμένο με περισσότερη κινηματογραφική μαγεία. Ο Ντέιβιντ Γέιτς, που είχε σκηνοθετήσει τα δύο πρώτα φιλμ του 2016 και του 2018 –αλλά και φιλμ του Χάρι Πότερ όπως το «Τάγμα του Φοίνικα» ή «Οι κλήροι του θανάτου»– συνεχίζει στο πόστο του ενισχύοντας τη δράση και τη φαντασία του προηγούμενου φιλμ που ουσιαστικά είχε αποστολή να μας συστήσει τους δύο εμβληματικούς αντιπάλους και εκπροσώπους του Καλού και του Κακού. Ο ταπεινός καθηγητής Άλμπους Ντάμπλντορ του Τζουντ Λο θα αναγκαστεί να βγει από το κοστούμι της εσωστρέφειας και θα υποχρεωθεί να έρθει σε μετωπική με τον πανίσχυρο γητευτή της μάζας Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (ο χαρακτήρας του Μαντς Μίκελσεν έχει κάτι από Χίτλερ), προκειμένου να ξαναβρεί ο κόσμος, εκτός από την ειρήνη και τη χαμένη του ισορροπία, και ανθρωπιά. Το κωμικό μέρος του φιλμ έχει εξασφαλιστεί από την πιο ενισχυμένη παρουσία του όχι και τόσο γενναίου μαγκλ φούρναρη Τζέικομπ Κοβάλσκι (Νταν Φόγκλερ), που είχαμε γνωρίσει από την πρώτη κιόλας ταινία και ο οποίος όχι μόνο αναλαμβάνει κομβικό ρόλο στην επικίνδυνη αποστολή αλλά προχωρά το ειδύλλιό του με τη μάγισσα Κουίνι Γκόλντστιν (Άλισον Σούντολ). Οι φαν της σειράς θα ανταμειφθούν από τα νέα επίπεδα μαγείας που αποκτά πιο γερούς δεσμούς ένωσης με το χαριποτερικό σύμπαν και το Χόγκουαρντς. Η συνταγή νοσταλγίας, δράσης και χιούμορ λειτουργεί μια χαρά, παλιά και νέα ζώα έρχονται στο ίδιο απολαυστικό τερέν με θνητούς και μάγους, ενώ η τελική σκηνή αναμέτρησης υπενθυμίζει πόσο ευάλωτη είναι η ανθρωπότητα στις δυνάμεις του σκότους.
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο, Μαντς Μίκελσεν, Έντι Ρέντμεϊν, Έζρα Μίλερ, Νταν Φόγκλερ, Άλισον Σούντολ, Κάλουμ Τέρνερ, Τζέσικα Γουίλιαμς, Κάθριν Γουότερσον
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός ράπερ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, σενάριο και σκηνοθεσία
Ένας ιδανικός χώρος για να βρουν οι δημιουργοί καθοδήγηση, συνεργάτες και θάρρος
Η ταινία της Γκρέτα Γκέργουιγκ ξεπέρασε σε θεάσεις τα τρέιλερ των «Barbie» και «Super Mario»
Η εμβληματική ταινία με τους Χιου Τζάκμαν και Κρίστιαν Μπέιλ επανακυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες
Ο 64χρονος σταρ θα τιμηθεί σε ειδική τελετή στο θέατρο Dolby του Λος Άντζελες
Η νέα ταινία με τον Μπραντ Πιτ, «The Further Mis-Adventures of Cliff Booth», θα διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1977
Tρυφερή δραμεντί με γλυκόπικρο χιούμορ
Το φιλμ εντυπωσιάζει κυρίως χάρη στη δυναμική σκηνοθεσία του Πότσι Ποντσιρόλι
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από το τίμημα της επιτυχίας αλλά και μια αιματοβαμμένη ιστορία εκδίκησης
Η άνοια και το Αλτσχάιμερ ολοένα και περισσότερο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των κινηματογραφικών δημιουργών
Η σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτιδα θα λάβει το βραβείο European Achievement in World Cinema
Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το φεστιβάλ που ξεκινάει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου
Δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο 30 δευτερολέπτων με αφορμή την έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στις ΗΠΑ
Η εξομολόγηση του ηθοποιού
Ντεμπούτο στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2027
Η ηθοποιός θυμάται την αμήχανη σκηνή στην κωμωδία «Wedding Crashers»
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ «Δεν κοστίζει τίποτα» που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Ταινίες και δράσεις για παιδιά, εφήβους και μεγάλους, από τις 9 ως τις 15 Νοεμβρίου
Αντιδράσεις και αίτημα να απαγορευτεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.