Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Υποσχέσεις (Lew promesses)

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ σε πολιτικές δοκιμασίες

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 822
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Υποσχέσεις (Lew promesses)» του Tομά Κρουιτόφ

Κριτική για την ταινία «Υποσχέσεις (Lew promesses)» του Tομά Κρουιτόφ με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρεντά Καντέμπ, Σουφιάν Γκεράμπ

Η ασυμβίβαστη Κλεμάνς Κολομπέ, δήμαρχος μιας μικρής πόλης κοντά στο Παρίσι, ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη θητεία της με την επίλυση ενός δύσκολου προβλήματος που αφορά στο σχέδιο διάσωσης ενός οικοδομικού συγκροτήματος για εργατικές οικογένειες.

Όμως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι περίπλοκες ενώ στην εξίσωση κάποια στιγμή μπαίνει κι ένας αστάθμητος παράγοντας, μόλις μαθαίνει ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να τη χρίσει υπουργό του στον επερχόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Ρόλος κομμένος και ραμμένος στα υποκριτικά μέτρα της Ιζαμπέλ Ιπέρ, που δεν δυσκολεύεται να δώσει με άνεση την πολυπλοκότητα ενός χαρακτήρα που δύσκολα κατατάσσεται σε κατηγοριοποιήσεις. Όμως, ο πιο δυνατός ρόλος ανήκει στον υπέροχο Ρεντά Καντέμπ («Τζάνγκο», «Αδελφικοί εχθροί»). Ως προϊστάμενος του πολιτικού γραφείου της δημάρχου, ο θαυμάσιος ερμηνευτής αποδίδει με συνέπεια και υπόγεια ένταση το συνονθύλευμα των συγκρούσεων και των ελιγμών που λαμβάνουν χώρα στον πολιτικό στίβο. Μπορεί το σενάριο των Ζαν Μπαπτίστ Ντελαφόν και Τομά Κρουιτόφ να μην προσφέρει τις τρομερές συγκινήσεις ή ανατροπές αλλά έχει την αύρα του ρεαλιστικού πολιτικού δράματος που δεν ξεπέφτει σε εύκολες λύσεις ή μελό καταστάσεις.

Σκηνοθεσία: Tομά Κρουιτόφ
Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρεντά Καντέμπ, Σουφιάν Γκεράμπ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ