- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
The Runner: Το φιλμ των Boy Harsher στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Μία ταινία τρόμου αναμεμειγμένη με ένα meta-style ντοκιμαντέρ για τις ηχογραφήσεις του πειραματικού σχήματος
Η ταινία «The Runner» των Boy Harsher προβάλλεται την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, στις 22.00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Εν αναμονή των νέων ημερομηνιών διεξαγωγής των συναυλιών των Boy Harsher στην Ελλάδα, οι fans του πειραματικού σχήματος έχουν την ευκαιρία να δουν κάτι διαφορετικό. Μια μυστηριώδης γυναίκα ταξιδεύει σε μια απομονωμένη, αγροτική κωμόπολη, όπου σταδιακά αποκαλύπτονται οι βίαιες παρορμήσεις της, ενώ η μουσική των Boy Harsher επενδύει την κατάβασή της στο άγνωστο... Mια ειδική προβολή από το Temple Athens έρχεται την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, στις 22:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.
Η πέμπτη κυκλοφορία των Boy Harsher δεν είναι ένα μουσικό άλμπουμ με την παραδοσιακή έννοια, αλλά η μουσική συνοδεία μίας ταινίας μικρού μήκους, παραγωγής, συγγραφής και σκηνοθεσίας του ιδίου του μουσικού διδύμου, με τίτλο “The Runner”, η οποία θα κυκλοφορήσει μαζί με το άλμπουμ τον Ιανουάριο του 2022.
Το “The Runner” είναι μία ταινία τρόμου αναμεμειγμένη με ένα meta-style ντοκιμαντέρ που αφορά την διαδικασία ηχογραφήσεων των Boy Harsher. Το soundtrack ισορροπεί ανάμεσα σε κινηματογραφικά ορχηστρικά σημεία, και pop τραγούδια που πιέζουν τα όρια του ήχου τους.
Από το 2014, οι Boy Harsher σταθερά κυκλοφορούν αυτό που για πολλούς θεωρείται το χρυσό standard του darkwave και του new industrial. Οι Matthews και Muller γνωρίστηκαν στην Σάβανα της Τζώρτζια των ΗΠΑ, ενώ και οι δύο σπούδαζαν κινηματογράφο κι έτσι το κοινό τους ενδιαφέρον για την μουσική ξεκίνησε από εκεί. Η Matthews έγραφε σενάρια και ο Muller θα συνέθετε scores για τις ανύπαρκτες ταινίες. Το πρώτο τους EP με τίτλο “Lesser Man” κυκλοφόρησε αρχικά σε μία μικρή ποσότητα κασετών, αλλά γρήγορα κέρδισε ένα online following, και αποτέλεσε ένα underground hit.
Το πλήρες άλμπουμ “Yr Body is Nothing” του 2016 και το “Country Girl” EP του 2017, εκτόξευσαν το δίδυμο σε εκτενείς περιοδείες και sold out εμφανίσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη των ΗΠΑ και στην Ευρώπη, όπου και έγιναν γνωστοί για τις ακούραστες και καθηλωτικές τους performances. Οι Boy Harsher «καβάλησαν» αυτό το momentum μέχρι το πλήρες άλμπουμ “Careful” του 2019, το οποίο έλαβε εξαιρετικές κριτικές από τα NPR Music, Pitchfork, Resident Advisor και άλλα.
Εισιτήρια προπωλούνται μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συμφωνία χρειάζεται πλέον μόνο την έγκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τον Μάικλ Τζάκσον
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απέδειξε πως εκτελεί μόνη τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών της
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Η απορρόφηση της WBD από την PSKY αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 19 Ιουνίου 2026
Οι δύο σταρ θα ενσαρκώσουν τους εμβληματικούς ντετέκτιβ Κρόκετ και Ταμπς στη νέα ταινία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Μέσα από το πορτραίτο του Λευτέρη Ηλιάκη, ξυπνούν τα φαντάσματα αυτού του εμφυλίου πολέμου
Μια συζήτηση για τους πρόσφυγες και το πώς το σινεμά μπορεί να σε κάνει να δεις αλλιώς τον «ξένο»
Συνεργάστηκε με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα σε 13 ταινίες
Πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου στους κινηματογράφους
Θυμίζει το ιδεολογικά δυνατό και χιουμοριστικά λυτρωτικό σινεμά των Μονιτσέλι και Φερέρι
Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό
Μια γυναίκα πειραματίζεται συνεχώς –όχι απαραίτητα από δική της βούληση– και πασχίζει να βρει νόημα στη σκληρή ζωή της
Η βιογραφία για τον Μάικλ Τζάκσον εστιάζει κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής του και ρίχνει τίτλους τέλους στο 1988
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Ο Άγγλος ηθοποιός «δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή» στην ΑΙ
Παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.