- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χάρι Πότερ: Reunion κι επιστροφή στο Χόγκουαρτς
Το ειδικό, επετειακό πρόγραμμα που θα κάνει πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά του 2022 στο HBO max
Το επετειακό πρόγραμμα «Harry Potter 20th anniversary: Return to Hogwarts» συγκεντρώνει τους πρωταγωνιστές Daniel Radcliffe, Emma Watson και Rupert Grint.
Οι φαν του Μαγικού Κόσμου του Χάρι Πότερ και της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, καθώς την Τρίτη ανακοινώθηκε πως την Πρωτοχρονιά του 2022 θα κάνει πρεμιέρα ένα ειδικό, επετειακό πρόγραμμα στην συνδρομητική πλατφόρμα HBO max, επ’ αφορμής της συμπλήρωσης είκοσι ετών από την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας Χάρι Πότερ, «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος».
Το επετειακό «retrospective» πρόγραμμα με τίτλο «Harry Potter 20th anniversary: Return to Hogwarts» θα συγκεντρώσει τους τρεις πρωταγωνιστές της σειράς ταινιών Daniel Radcliffe, Emma Watson και Rupert Grint, τον σκηνοθέτη της πρώτης ταινίας Chris Columbus, καθώς και πληθώρα άλλων ηθοποιών και από τις 8 ταινίες του franchise, όπως οι Ralph Fiennes, Garry Oldman, Helena Bonham Carter, Tom Felton, Robbie Coltrane, Evanna Lynch και άλλους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΗΒΟ max (η είσοδος του οποίου στην ελληνική αγορά αναμένεται να γίνει την Άνοιξη του 2022) το «Harry Potter 20th anniversary: Return to Hogwarts» θα αφηγηθεί μια μαγευτική μέσω-νέων-συνεντεύξεων και συζητήσεων μεταξύ του καστ αφήγηση για το πως γυρίστηκαν οι 8 ταινίες της σειράς, οι οποίες έσπασαν κάθε ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων με το box office τους να ανέρχεται στα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Δεκατέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου της σειράς και 10 χρόνια μετά την κινηματογραφική πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας, το Μαγικό Σύμπαν που έπλασε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ συνεχίζει να συναρπάζει το κοινό. Την άνοιξη του 2022 αναμένεται η κινηματογραφική πρεμιέρα της τρίτης (από μια σειρά πέντε) ταινίας του spin-off με τίτλο «Φανταστικά Ζώα: τα μυστικά του Ντάμπλντορ».
Φαν του Χάρι Πότερ άρχισαν το τελευταίο διάστημα να αιτούνται διαδικτυακά κυκλοφορία ολόκληρης της κόπιας της πρώτης ταινίας της σειράς, γεγονός που ενθάρρυνε και ο σκηνοθέτης Chris Columbus, καθώς υπολογίζεται πως στο μοντάζ κόπηκαν σκηνές συνολικής διάρκειας άνω των σαράντα λεπτών για λόγους οικονομίας.
Το πρώτο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ κυκλοφόρησε το 1997 και υπολογίζεται πως και τα επτά βιβλία (που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο σε οκτώ ταινίες) έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 550 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
7 νουβέλες, 8 ταινίες, 1 spin-off εν εξελίξει με 5 ταινίες, θεματικά πάρκα, συμπληρωματικά βιβλία και 1 θεατρικό έργο που σαρώνει βραβεία σε Αγγλία και ΗΠΑ, συνθέτουν τον Μαγικό Κόσμο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Όλα ξεκίνησαν με μια νουβέλα το 1997 και το μεγαλύτερο κατόρθωμά της ως σήμερα παραμένει το γεγονός ότι μετέτρεψε διαδοχικές γενιές παιδιών σε αυτό που αποκαλούμε «αναγνώστες». Και γι’ αυτό της είμαστε ευγνώμονες.
Και οι 8 ταινίες της σειράς, αλλά και το επετειακό «Harry Potter 20th anniversary: Return to Hogwarts» θα στριμάρουν στην πλατφόρμα HBO max.
Τα βιβλία του Χάρι Πότερ κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια ταινία για τον αόρατο αγώνα της καθημερινότητας
Η ταινία κυκλοφόρησε μόλις στις 31 Ιουλίου
Δύο γυναίκες, ένα μυστικό και μια απόδραση - Δείτε το teaser τρέιλερ
Πρόβλημα για τη νέα διαφημιστική καμπάνια της Warner Bros.
Η φωτογραφία από το γυμναστήριο που έγινε viral
Ο Κρις Κάρτερ παρουσιάζει επιτέλους την εκδοχή που είχε αρχικά οραματιστεί
Για μια ακόμα φορά, η ζωή μοιάζει να αντιγράφει την Τέχνη
Το τολμηρό αντιπολεμικό αφήγημα του Κρίστοφερ Νόλαν – Από τις καλύτερες στιγμές του καλού κινηματογράφου
Είχε παίξει μαζί του στον Μπόρατ και μετά... πουθενά
Το CineFIX εγκαινιάζει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το αφιέρωμα HEAT
«Ήταν Αύγουστος του 1996. Δεν είχα μπάτζετ. Όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και ξαφνικά».
«Όλα έπρεπε να γίνουν με απόλυτο επαγγελματισμό», δήλωσε ο 55χρονος ηθοποιός
Κάθε καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά της πόλης
Μια διαδρομή της πόλης από το ελληνικό σινεμά έως τις μεγάλες διεθνείς παραγωγές
5 λεπτά στην «Οδύσσεια» με αμοιβή 5 εκατ. δολάρια
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους συνεχίζει τη σαρωτική πορεία της καταγράφοντας ιλιγγιώδεις εισπράξεις
Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα απαντά στις επικρίσεις για το φετινό πρόγραμμα
Ο διάσημος ηθοποιός πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και δίνει νέο ύφος στην κλασική ταινία με τον Στιβ ΜακΚουίν
Η ζεστή ματιά του σκηνοθέτη και η στάση των «φυσιολογικών» ανθρώπων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.