- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκαρδιστικά γκαγκς και παλαβές σκηνές στο Πάρτι
Από τον σπουδαίο εργάτη της κωμωδίας Πίτερ Σέλερς
Τι Να Δω Σήμερα: "The Party" του Μπλέικ Έντουαρντς - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Σε μεγάλο βαθμό καταξιωμένος, ευρέως επαινούμενος και υποψήφιος για τρία Όσκαρ, γεννιέται σαν σήμερα το 1925 στην Αγγλία, ένας από τους ατόφιους κωμικούς της έβδομης τέχνης και κάποτε ο πιο αστείος άνθρωπος του σινεμά. Αν και έγινε γνωστός κυρίως για τις θαυμαστές ικανότητές του να λύνει μυστήρια ως Επιθεωρητής Κλουζώ στη σειρά ταινιών του «Ροζ Πάνθηρα» και αν και αυτός εδώ δεν είναι ο πιο σημαντικός του ρόλος, παρά ταύτα η σημερινή επιλογή είναι μία από τις πιο διάσημες ταινίες του και μια κλασική κωμωδία που πάντα φιγουράρει ψηλά στις λίστες με τις καλύτερες όλων των εποχών. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «Το Πάρτι» του Μπλέικ Έντουαρντς.
Ο Χρούντι Μπάκσι (Πίτερ Σέλερς) είναι ένας ευγενικός στο σημείο της αφέλειας Ινδός ηθοποιός, ο οποίος βρίσκεται από σπόντα σε ένα χολιγουντιανό πάρτι. Στο πάρτι αυτό όλα πάνε λάθος, καθώς η μία γκάφα διαδέχεται την άλλη με γεωμετρική πρόοδο κι ο συμπαθής μα καταστροφικός μας φίλος διαλύει ό,τι βρίσκεται εντός της εμβέλειάς του, με έναν απολαυστικά τρυφερό και διακριτικό τρόπο. Η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου με μια σταδιακή ωστόσο αληθινά αστεία σταθερή κλιμάκωση.
Μια απολαυστική σλάπστικ κωμωδία με ξεκαρδιστικά γκαγκς και παλαβές σκηνές από τον σπουδαίο εργάτη της ιλαρότητας Πίτερ Σέλερς στον ρόλο του γκαφατζή που προκαλεί το γέλιο με την παραμικρή του κίνηση, αντίδραση ή σιωπή. Για άλλη μια φορά θα γελάσεις με την ψυχή σου σε μια από τις πιο διαχρονικές κωμικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Αποφασιστικός και σταθερός ρυθμός μέχρι την κορύφωση της παραφροσύνης όπου ελέφαντες εμφανίζονται, αφροί πνίγουν το σύμπαν, σερβιτόροι γίνονται φέσι και καλεσμένοι εκτροχιάζονται.
Η ταινία «Το Πάρτι» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους σε επανέκδοση από τη Seven Films. Είναι διαθέσιμη στα iTunes, Google Play Movies και YouTube.
Το Πάρτι (The Party)
Η.Π.Α., 1968, Έγχρωμη
Κωμωδία, 99’
Σκηνοθεσία: Μπλέικ Έντουαρντς
Σενάριο: Μπλέικ Έντουαρντς, Τομ Γουόλντμαν, Φρανκ Γουόλντμαν
Πρωταγωνιστούν: Πίτερ Σέλερς, Κλοντίν Λονζέ, Νατάλια Μπορίσοβα, Χέρμπερτ Έλις, Τζιν Κάρσον, Αλ Τσίκο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απέδειξε πως εκτελεί μόνη τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών της
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Η απορρόφηση της WBD από την PSKY αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 19 Ιουνίου 2026
Οι δύο σταρ θα ενσαρκώσουν τους εμβληματικούς ντετέκτιβ Κρόκετ και Ταμπς στη νέα ταινία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Μέσα από το πορτραίτο του Λευτέρη Ηλιάκη, ξυπνούν τα φαντάσματα αυτού του εμφυλίου πολέμου
Μια συζήτηση για τους πρόσφυγες και το πώς το σινεμά μπορεί να σε κάνει να δεις αλλιώς τον «ξένο»
Συνεργάστηκε με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα σε 13 ταινίες
Πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου στους κινηματογράφους
Θυμίζει το ιδεολογικά δυνατό και χιουμοριστικά λυτρωτικό σινεμά των Μονιτσέλι και Φερέρι
Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό
Μια γυναίκα πειραματίζεται συνεχώς –όχι απαραίτητα από δική της βούληση– και πασχίζει να βρει νόημα στη σκληρή ζωή της
Η βιογραφία για τον Μάικλ Τζάκσον εστιάζει κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής του και ρίχνει τίτλους τέλους στο 1988
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Ο Άγγλος ηθοποιός «δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή» στην ΑΙ
Παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Στο Rotten Tomatoes, η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής βαθμολογία περίπου 31%
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.