- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Biopic του Έλβις Πρίσλεϊ με τον Τομ Χανκς από τον Μπαζ Λούρμαν
Η ταινία θα προβληθεί το καλοκαίρι του 2022, 45 χρόνια από τον θάνατο του «Βασιλιά»
Το καλοκαίρι του 2022 θα προβληθεί η βιογραφική ταινία του Μπαζ Λούρμαν για τον Έλβις Πρίσλεϊ με τους Τομ Χανκς και Όστιν Μπάτλερ
Η πανδημία καθυστέρησε τα γυρίσματα της ταινίας του Μπαζ Λούρμαν για τον Έλβις Πρίσλεϊ με τον Τομ Χανκς στον ρόλο του διαβόητου μάνατζερ Τομ Πάρκερ και με τον Όστιν Μπάτλερ στον ρόλο του «βασιλιά». Ο Μπαζ Λούρμαν είναι ικανός για εντυπωσιακά θεάματα -«Moulin Rouge», «Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ»- και παρότι το επικό «Αυστραλία» ήταν η χειρότερη ταινία του 2008, φαίνεται κατάλληλος για ένα τέτοιο biopic. Γεννημένος το 1962 δεν έχει προλάβει τον Έλβις Πρίσλεϊ στις δόξες του· έχει προλάβει τον θάνατό του τον Αύγουστο του 1977 και τον μύθο του. Εξάλλου, ο Μπαζ Λούρμαν είναι από εκείνους τους σκηνοθέτες που επεκτείνονται στον χώρο της μουσικής και του θεάτρου: στα «Βήματα που γοητεύουν» έδειχνε τη νοσταλγία που χρειάζεται για να δημιουργήσει κανείς μια ακόμα ταινία γύρω από τον Έλβις Πρίσλεϊ.
Όπως συνήθως, ο Μπαζ Λούρμαν συνεργάστηκε στο σενάριο, ενώ τη φωτογραφία ανέθεσε στη Μάντι Γουόκερ που είχαμε ανακαλύψει το 2001 στο πολύ ενδιαφέρον «Lantana». Το στοίχημά του είνaι δύσκολο: το biopic του Τζον Κάρπεντερ με τον Κερτ Ράσελ τον ρόλο του Έλβις (1979) ήταν αποτυχία και στη μίνι σειρά του 2005 ο Τζόναθαν Ράις Μάγιερς δεν έπειθε ως Έλβις όπως δεν έπειθε και η Ρόουζ Μακ Γκάουαν ως Ανν-Μάργκρετ. Αυτό που δυσκολεύει τις αναπαραστάσεις δεν είναι το τεράστιο ταλέντο των προσώπων, αλλά το ότι έχουν κάτι ριζικά ανεπανάληπτο: ακόμα και η μετρίως ταλαντούχα και κάπως άτυχη στους ρόλους της Ανν-Μάργκρετ είναι μια φιγούρα της δεκαετίας του 1960 που δεν μπορεί να αναπαραχθεί απλώς μέσω κάποιας που της μοιάζει. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τον Τζέιμς Ντην και τη Μέριλιν Μονρόε.
Ο Μπαζ Λούρμαν είχε ανακοινώσει την ταινία το 2014, αλλά το πρότζεκτ πήρε μπρος όταν μπήκαν στο καστ ο Τομ Χανκς και στη συνέχεια η Μάγκι Τζίλενχαλ και ο Ρούφους Σιούελ στους ρόλους των γονιών του Έλβις. Τα γυρίσματα καθυστέρησαν μεταξύ άλλων εμποδίων διότι ο Τομ Χανκς και η γυναίκα του Ρίτα Γουίλσον πέρασαν την ασθένεια του Covid-19 - το αποτέλεσμα ήταν ο Ρούφους Σιούελ και η Μάγκι Τζίλενχαλ να αποχωρήσουν επειδή είχαν άλλες υποχρεώσεις. Τα γυρίσματα γίνονται στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και ιδιαίτερα στη Χρυσή Ακτή, τον παράδεισο των σέρφερς, που παρουσιάζεται ως Χαβάη, Ακαπούλκο και Φλόριντα, δηλαδή ως τα σκηνικά των μιούζικαλ του Έλβις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο τηλεοπτικό teaser αποκαλύπτει τον ράπερ σε ρόλο-έκπληξη στο επικό φιλμ
Tότε βραβεύτηκαν μόνο εκπομπές οι οποίες παράγονταν και προβάλλονταν τοπικά στην περιοχή του Λος Άντζελες
Το σινεμά, ο Καποδίστριας και ο μύθος της ιστορικής αλήθειας
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.