- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο θρύλος της Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ γίνεται ταινία (video)
Το «στοιχειωμένo» 10.49 στα 100 μ. και ο πρόωρος θάνατος - Ποια θα την υποδυθεί
Η Τίφανι Χάντις υποδύεται τη Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ, την ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο που άφησε ιστορία στον στίβο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Δεν ήταν μόνο τα «στοιχειωμένα» ρεκόρ της στον στίβο που ακόμα κρατούν. Η εκρηκτική προσωπικότητα και το ξεχωριστό στυλ της έκαναν τη «Flo-Jo» μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες του κλασικού αθλητισμού.
Η Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ έφυγε νωρίς, στα 38 της χρόνια από επιληπτική κρίση, το 1998, βυθίζοντας στο πένθος τους θαυμαστές της. Πρόλαβε, όμως, να γράψει ορισμένες χρυσές σελίδες στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.
Στη νέα ταινία που ετοιμάζεται για την Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ, τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η ηθοποιός Τίφανι Χάντις, η οποία θα είναι επίσης και παραγωγός. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Τζόινερ ήταν μία από τις ηρωίδες των παιδικών χρόνων της Χάντις. Στην παραγωγή θα βρίσκονται επίσης οι Μπάσιλ Ιβάκιν και Γκρεγκ Οικονόμου, όπως και ο σύζυγος της «Flo-Jo» και πρώην προπονητής, Αλ Τζόινερ, έχοντας παράλληλα και τον ρόλο του δημιουργικού συμβούλου.
Ο Αλ Τζόινερ έχει ήδη αρχίσει να προπονεί την Χάντις για να υποδυθεί τον ρόλο της, χρησιμοποιώντας μεθόδους που η εκλιπούσα σύζυγός του ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της καριέρας της.
«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Τίφανι Χάνιτς σε αυτό το πρότζεκτ» δήλωσε ο Τζόινερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και πρόσθεσε«Η συνεργασία με την Τίφανι είναι μεγάλη χαρά. Είναι απίστευτα αφοσιωμένη, επικεντρωμένη και προσηλωμένη να απεικονίσει με ακρίβεια το πνεύμα της Φλόρενς. Ελπίζω ότι αυτή η ταινία θα αγγίξει όλους όσοι τη δουν και θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να είναι η αλλαγή που ο κόσμος χρειάζεται τόσο πολύ τώρα».
«Ανυπομονώ να αφηγηθώ την ιστορία της "Flo-Jo" με τον τρόπο που πρέπει» είπε από τη μεριά της η Χάντις. Και υπογράμμισε: «Ο στόχος μου με αυτήν την ταινία είναι να διασφαλίσω ότι οι νεότερες γενιές θα γνωρίζουν τη δική μου "She-ro", Flo-Jo, την ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο μέχρι σήμερα».
Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ - Τα «στοιχειωμένα» ρεκόρ σε 100 και 200 μ.
Στις 16 Ιουνίου 1988, στην Ινδιανάπολη, κατά τη διάρκεια των ημιτελικών των 100 μ. για τους αγώνες ανάδειξης της ομάδας των ΗΠΑ που θα λάμβανε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, η Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 10.49 δευτερόλεπτα. Η συζήτηση για τον άνεμο και κατά πόσο δεν ξεπερνούσε τα επιτρεπτά όρια για να θεωρείται έγκυρο το συγκεκριμένο ρεκόρ, συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, το 1988, η Γκρίφιθ κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο. Στα 100 μ. κέρδισε με χρόνο 10.54 δευτερόλεπτα. Στα 200 μ. σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ με 21.34 δευτερόλεπτα. Το τρίτο χρυσό μετάλλιο ήταν στη σκυταλοδρομία 4x100 και το ασημένιο στη σκυταλοδρομία 4x400.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στους κινηματογράφους 6 Μαρτίου 2026 - Πότε θα προβληθεί στο Netflix
Ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τη λίστα του - Το «Black Hawk Down» στην πρώτη θέση
Τι έγραψαν ηθοποιοί και σκηνοθέτες για την τοποθέτησή του
Η κακοκαιρία ανέβαλε την πολυαναμενόμενη παρουσία της διάσημης ηθοποιού στην ταινία για τη Μαρία Κάλλας
Το έργο του Μάικ Φλάναγκαν επαναφέρει στο νου συγκινητικές στιγμές του σινεμά
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις στα social media
Η διάσημη ηθοποιός θα παραστεί στην προβολή της διεθνούς παραγωγής «Μαρία Κάλλας – Μόνικα Μπελούτσι: Μια Συνάντηση» στο Παλλάς
Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2026
Ένα μινιμαλιστικό αλλά και άρτιο στις λεπτομέρειές του οικογενειακό δράμα
Oι πρωταγωνιστές Μάικλ Κέιν και Γκλέντα Τζάκσον αποτελούν ένα απολαυστικό δίδυμο
Το φιλμ κέρδισε το Βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα Generation του Φεστιβάλ Βερολίνου 2025.
Θρίλερ που καθηλώνει με τον δυναμισμό του και συγκινεί με την αδυσώπητα σκληρή αλήθεια του.
Όταν ο Κρίστοφερ Νόλαν μεταφέρει στο σινεμά το πιο επιδραστικό κείμενο της δυτικής λογοτεχνίας
Από πού εμπνεύστηκαν οι αδερφοί Ντάφερ για να δημιουργήσουν την επιτυχημένη σειρά
Ο διάσημος σκηνοθέτης ανοίγει τον δρόμο για νέο κεφάλαιο στο κινηματογραφικό σύμπαν του Kill Bill
Η 90χρονη σταρ της υποκριτικής μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καριέρα και την καθημερινότητά της
«Μου αρέσει να δουλεύω με ηθοποιούς, δεν θέλω να τους αντικαταστήσω», ανέφερε ο σκηνοθέτης
Ο Βρετανός ηθοποιός προσπέρασε τους Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον και Χένρι Κάβιλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.