- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο χολιγουντιανός ηθοποιός Τζορτζ Σίγκαλ - Αντιμετώπισε επιπλοκές μετά από επέμβαση bypass στην καρδιά.
Ο χολιγουντιανός ηθοποιός Τζορτζ Σίγκαλ, υποψήφιος το 1967 για βραβείο Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο φιλμ «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», απεβίωσε χθες Τρίτη στην Καλιφόρνια σε ηλικία 87 ετών, ανέφερε το περιοδικό Deadline, το οποίο ειδικεύεται στην αμερικανική κινηματογραφική σκηνή.
Ο Τζορτζ Σίγκαλ πέθανε εξαιτίας «επιπλοκών έπειτα από επέμβαση bypass στην καρδιά», ανέφερε η σύζυγός του Σόνια σε ανακοίνωσή της που περιήλθε στην κατοχή του περιοδικού.
Γεννημένος τη 17η Φεβρουαρίου 1934 σε μια μικρή πόλη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη τη δεκαετία του 1960, ενσαρκώνοντας έναν μικρό ρόλο στην ταινία The Longest Day (1962), επικό πολεμικό φιλμ για την απόβαση στη Νορμανδία.
Θα γινόταν διάσημος μερικά χρόνια αργότερα, με τον ρόλο του στην ταινία «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», στο πλευρό γιγαντιαίων μορφών της έβδομης τέχνης, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον.
Πρωταγωνίστησε σε ταινίες θρυλικών σκηνοθετών, όπως του Στάνλεϊ Κράμερ (Ship of Fools, 1965), ή του Σίντνι Λιούμετ (Bye Bye Braverman, 1968).
Στις αφίσες περίπου πενήντα ταινιών ως το 2010, έλαβε, πέρα από τις υποψηφιότητες για Όσκαρ, τη Χρυσή Σφαίρα για μια κωμωδία του 1974, την Απιστία με Αξιοπρέπεια (A Touch of Class) του Μέλβιν Φρανκ.
Τα τελευταία χρόνια αναλάμβανε κυρίως ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την περίοδο εκείνη ήταν 56 ετών
Όταν τα ρούχα λειτουργούν ως καταλύτης στην κινηματογραφική αφήγηση
Και η πρώτη και η δεύτερη ταινία έχουν γράψει τη δική τους παράλληλη ιστορία με αυτήν της μεγάλης οθόνης
Ένα ευρηματικό και άρτια τεκμηριωμένο πολιτικό θρίλερ
Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τους βασικούς χαρακτήρες της εμβληματικής ταινίας του 2006
Με μια ιστορική διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, η σκηνοθέτρια απέσπασε το βραβείο κοινού στο Sundance Film Festival για το «Κράτα με» και μιλά για την παγκόσμια γλώσσα του σινεμά και την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της
Εντυπώσεις και τα πρώτα πλάνα της «Οδύσειας» στο CinemaCon στο Λας Βέγκας
Μια ζωή θέατρο, σινεμά και καμαρίνια γεμάτα λουλούδια
Η σωτήρια θεραπεία και το μήνυμα ελπίδας του 78χρονου ηθοποιού
Ο σκηνοθέτης θεάτρου, ηθοποιός και δραματουργός είναι ένα πρόσωπο-κλειδί στον ελληνικό θεατρικό χώρο
Η βιογραφική ταινία σπάει ταμεία παγκοσμίως - Κατακόρυφη αύξηση στο streaming επιτυχιών του «βασιλιά της ποπ»
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Οκτωβρίου
Δύο μήνες μετά τη μεγάλη του νίκη για το «Sinners, ο ηθοποιός παραδέχεται πως δεν έχει βρει ακόμη την κατάλληλη θέση
Το βιογραφικό φιλμ για τον βασιλιά της ποπ ξεπερνά το Oppenheimer και το Bohemian Rhapsody, παρά τις κακές κριτικές
Η συμφωνία χρειάζεται πλέον μόνο την έγκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τον Μάικλ Τζάκσον
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απέδειξε πως εκτελεί μόνη τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών της
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.