- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Yaphet Kotto: Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός - Έπαιξε στο «Alien»
Αντιμετώπισε ως «κακός» τον Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Live and Let Die»
O Yaphet Kotto, ο «κακός» στην ταινία Τζέιμς Μποντ «Live and Let Die» και μέλος του πληρώματος στο Alien του Ρίντλεϊ Σκοτ πέθανε σε ηλικία 81 ετών.
Ο Yaphet Kotto, ο «κακός» στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Live and Let Die» («Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν») και μέλος της ομάδας που έρχεται αντιμέτωπη με τον εξωγήινο στο «Alien» (1979), πέθανε σε ηλικία 81 ετών.
Τη θλιβερή είδηση ότι πέθανε ο Yaphet Kotto (Γιάφετ Κότο) έκανε γνωστή η σύζυγός του, Τέσα Σίναχον (Thessa Sinahon).
«Έπαιξες τον "κακό" σε πολλές ταινίες σου αλλά για μένα, και για αρκετούς άλλους ανθρώπους, ήσουν ένας πραγματικός ήρωας. Ενας καλός άνθρωπος, ένας καλός πατέρας, ένας καλός σύζυγος και ένας πραγματικά αξιοπρεπής άνθρωπος που δύσκολα μπορείς να βρεις. Ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Ένας μύθος. Αναπαύσου εν ειρήνη αγάπη μου. Θα μου λείψεις κάθε μέρα. Ήσουν ο βράχος μου» έγραψε στο Facebook.
Γεννημένος στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης το 1939, έκανε το ντεμπούτο του στο θέατρο, παίζοντας «Οθέλλο». Μεταξύ άλλων εμφανίστηκε και στο Μπρόντγουεϊ. Το 1964 κάνει ντεμπούτο στον κινηματογράφο με την ανεξάρτητη παραγωγή «Nothing but a Man». Τέσσερα χρόνια μετά, το 1968, είχε έναν μικρό ρόλο στην ταινία «Υπόθεση Τόμας Κράουν» (Στηβ ΜακΚουήν και Φέι Ντάναγουεϊ το πρωταγωνιστικό δίδυμο).
Το 1973 η φήμη του απογειώνεται με τον ρόλο του στην 8η ταινία της σειράς James Bond «Live and Let Die» με τον αείμνηστο Ρότζερ Μουρ να μπαίνει στο σμόκιν του Βρετανού μυστικού πράκτορα, έχοντας πίσω του την τεράστια αναγνωρισιμότητα ως «Άγιος».
Yaphet Kotto: Ήταν μέλος του πληρώματος στο διαστημόπλοιο «Νοστρόμο» στην ταινία «Alien»
Έξι χρόνια μετά, το 1979, ο Yaphet Kotto υποδύεται τον τεχνικό Dennis Parker στην ταινία «Alien», σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ, με πρωταγωνίστρια τη Σιγκούρνι Γουίβερ.
Στο καστ ήταν μεταξύ άλλων και ο Ίαν Χολμ, οποίος πέθανε το 2020 («Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», «5ο Στοιχείο», «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»).
Στην τηλεόραση ο Γιάφετ Κότο εμφανίστηκε σε διάφορες σειρές όπως «Χαβάη 5-0» και «The Big Valley», όπως επίσης και στα «Νόμος και Τάξη» και «The Wire».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Ρώμη, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του ποντίφικα
Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου του Ηρακλείου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά
Ο έμπειρος ηθοποιός αναμένεται να πλαισιώσει τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Σεμπάστιαν Σταν
Το φινάλε του CineDoc προβλέπεται άχαστο
Ο ηθοποιός υπέστη καρδιακή προσβολή
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2026
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.