- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέσσερις ελληνικές ταινίες στο διαδικτυακό Φεστιβάλ της Τεργέστης
Το φεστιβάλ έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στην κινηματογραφική παραγωγή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης
32ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τεργέστης: Τέσσερις ελληνικές ταινίες συμμετέχουν στη φετινή διαδικτυακή διοργάνωση.
Τέσσερις ελληνικές ταινίες συμμετέχουν στο 32ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τεργέστης, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας, από τις 21 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2021. Το φεστιβάλ της ιταλικής πόλης έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στην κινηματογραφική παραγωγή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.
Στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους διαγωνίζεται η ταινία «Παρί» του Σιαμάκ Ετεμάντι, ενώ στο διαγωνιστικό μικρού μήκους οι ταινίες «Goads» της Ίριδος Μπαγλανέα και η «Βούτα» του Δημήτρη Ζάχου. Ιδιαίτερη σημασία, αναφορικά με τη σύνδεση του σήμερα με το χθες και τη συνέχεια της τροχιάς προς την εξωστρέφεια του ελληνικού σινεμά, έχει η προβολή της ταινίας «Το βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
Στο «Παρί» (συμπαραγωγή Ελλάδος, Ολλανδίας και Βουλγαρίας) ο Ιρανός σκηνοθέτης Σιαμάκ Ετεμάντι αφηγείται μια ιστορία με φόντο τη σημερινή Αθήνα, στην οποία ο ίδιος ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια. Η εξαφάνιση ενός Ιρανού φοιτητή στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο ωθεί τη μητέρα του σε μια αμφίσημη περιπέτεια αναζήτησης. Ελληνική εταιρεία παραγωγής είναι η Heretic. Ερμηνείες: Melica Foroutan, Shahbaz Noshir, Σοφία Κόκκαλη.
Στη «Βούτα» του Δημήτρη Ζάχου, η ιστορία εκτυλίσσεται στις παρυφές μιας μεγαλούπολης και έχει θέμα τη σχέση ενός εφήβου με τον πατέρα του. Ο τελευταίος μόλις βγήκε από τη φυλακή. Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από ένα είδος περιστεριού, τη Βούτα, που πέφτει από ψηλά με ιλιγγιώδη ταχύτητα επιβραδύνοντας λίγο πριν από την πρόσκρουσή της στο έδαφος.
Στο «Goads», η Ίρις Μπαγλανέα επιχειρεί μια σύντομη καταβύθιση στην ψυχολογία ενός κοριτσιού θέλοντας να συνθέσει μια ιστορία ενηλικίωσης. Φόντο της ταινίας είναι το φυσικό τοπίο γύρω από το Λιτόχωρο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την περίοδο εκείνη ήταν 56 ετών
Όταν τα ρούχα λειτουργούν ως καταλύτης στην κινηματογραφική αφήγηση
Και η πρώτη και η δεύτερη ταινία έχουν γράψει τη δική τους παράλληλη ιστορία με αυτήν της μεγάλης οθόνης
Ένα ευρηματικό και άρτια τεκμηριωμένο πολιτικό θρίλερ
Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τους βασικούς χαρακτήρες της εμβληματικής ταινίας του 2006
Με μια ιστορική διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, η σκηνοθέτρια απέσπασε το βραβείο κοινού στο Sundance Film Festival για το «Κράτα με» και μιλά για την παγκόσμια γλώσσα του σινεμά και την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της
Εντυπώσεις και τα πρώτα πλάνα της «Οδύσειας» στο CinemaCon στο Λας Βέγκας
Μια ζωή θέατρο, σινεμά και καμαρίνια γεμάτα λουλούδια
Η σωτήρια θεραπεία και το μήνυμα ελπίδας του 78χρονου ηθοποιού
Ο σκηνοθέτης θεάτρου, ηθοποιός και δραματουργός είναι ένα πρόσωπο-κλειδί στον ελληνικό θεατρικό χώρο
Η βιογραφική ταινία σπάει ταμεία παγκοσμίως - Κατακόρυφη αύξηση στο streaming επιτυχιών του «βασιλιά της ποπ»
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Οκτωβρίου
Δύο μήνες μετά τη μεγάλη του νίκη για το «Sinners, ο ηθοποιός παραδέχεται πως δεν έχει βρει ακόμη την κατάλληλη θέση
Το βιογραφικό φιλμ για τον βασιλιά της ποπ ξεπερνά το Oppenheimer και το Bohemian Rhapsody, παρά τις κακές κριτικές
Η συμφωνία χρειάζεται πλέον μόνο την έγκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τον Μάικλ Τζάκσον
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απέδειξε πως εκτελεί μόνη τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών της
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.