- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τίλντα Σουίντον: Το σινεμά είναι το μέρος που νιώθω ευτυχισμένη
«Cinema cinema cinema. Wakanda Forever. Nothing but love»
Ξεκινώντας από την αγάπη της για το σινεμά και κλείνοντας με το «Wakanda Forever», η Τίλντα Σουίντον έβγαλε έναν συγκλονιστικό λόγο στο Φεστιβάλ Βενετίας.
Με έναν εκ βαθέων λόγο ευχαρίστησε την κοινότητα η Τίλντα Σουίντον παραλαμβάνοντας τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, από τα χέρια, μάλιστα, της Προέδρου της φετινής κριτικής επιτροπής, Κέιτ Μπλάνσετ.
Ξεκινώντας από την αγάπη της για τη δουλειά της και την σχέση της με τους ανθρώπους του σινεμά, η Τίλντα Σουίντον δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Τσάντγουικ Μπόουζμαν που έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν.
«Το σινεμά είναι το μέρος όπου αισθάνομαι ευτυχισμένη, η αληθινή πατρίδα μου. Η κοινότητά του είναι το οικογενειακό μου δέντρο. Τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν τιμηθεί μ' αυτό το βραβείο, είναι τα ονόματα των δασκάλων μου. Είναι οι γηραιότεροι της φυλής μου. Οι ποιητές της γλώσσας που αγαπώ περισσότερο από κάθε άλλη.
»Τραγουδώ τα τραγούδια τους στο μπάνιο. Είμαι το μικρό σινεφίλ πανκιό που κάνει οτοστόπ για να πάει στο σταθμό και να ταξιδέψει ως τους πρόποδες των βουνών των επιτευγμάτων τους»
Κι άλλα υπέροχα και λυρικά, για να ολοκληρώσει με μια λακωνική σύνοψη, που συμπεριλαμβάνει από την τέχνη της ως την απώλεια του Τσάντγουικ Μπόουζμαν: «Cinema cinema cinema. Wakanda Forever. Nothing but love».
Tilda Swinton Leone d’Oro alla carriera a #Venezia77 #biennalecinema2020 #tildaswinton #leonedoro@la_Biennale pic.twitter.com/GCgrRDUhZX
— Rai Movie (@raimovie) September 2, 2020
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 198
Η ελληνική πρωτεύουσα πρωταγωνίστρια σε διεθνή κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project
Ο ηθοποιός έχει μακρά σχέση με την Paramount
Η αλχημίστρια του ελληνικού ντοκιμαντέρ μετατρέπει σε χρυσό ό,τι δεν λάμπει
«Υποψιάζομαι ότι το υπόλοιπο της καριέρας μου θα συνεχιστεί στην Ισπανία»
Στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας η μεγάλη βραδιά
27 χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατό του
Αέρας Χόλιγουντ στο κέντρο της Αθήνας
Το αριστούργημα του Νίκου Κούνδουρου με τη μοναδική ερμηνεία του Ντίνου Ηλιόπουλου
Μετά το «Mirai» ο διάσημος Μαμόρου Χοσόντα μας ταξιδεύει σε νέους, συναρπαστικούς κόσμους
Το φιλμ πετυχαίνει να μας κλέψει την καρδιά όχι μόνο για τα επίκαιρα μηνύματά του αλλά και για την τρυφερότητα που επιδεικνύει
Διακρίθηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρας 2025, κερδίζοντας το Βραβείο Κοινού
Η Τζέσι Μπάκλεϊ βρίσκει ακόμη έναν δυνατό ρόλο, που θα συζητιέται για καιρό, ενώ ο Κρίστιαν Μπέιλ παίζει με την άνεση του ηθοποιού που τα καταφέρνει όλα.
Ποιες εταιρείες παραγωγής κυριαρχούν στην βιομηχανία του θεάματος
Οι πολλές εκδοχές ενός από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της γοτθικής λογοτεχνίας
Η Μπερλινάλε στο μάτι του κυκλώνα
Πολιτική, Ιστορία, σινεφίλ ιστορίες αλλά και Ζιλιέτ Μπινός στη διοργάνωση, που περιλαμβάνει ένα χορταστικό μενού 252 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους
Mια χώρα υπό δικτατορία κι ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο γύρω του
Έτοιμο το πρώτο προσχέδιο από τον σεναριογράφο του House of Cards
Η ταινία βασίζεται στο αδημοσίευτο κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Οδοιπορικό Μαουτχάουζεν – Μάιος 1988»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.