- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τίλντα Σουίντον: Το σινεμά είναι το μέρος που νιώθω ευτυχισμένη
«Cinema cinema cinema. Wakanda Forever. Nothing but love»
Ξεκινώντας από την αγάπη της για το σινεμά και κλείνοντας με το «Wakanda Forever», η Τίλντα Σουίντον έβγαλε έναν συγκλονιστικό λόγο στο Φεστιβάλ Βενετίας.
Με έναν εκ βαθέων λόγο ευχαρίστησε την κοινότητα η Τίλντα Σουίντον παραλαμβάνοντας τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, από τα χέρια, μάλιστα, της Προέδρου της φετινής κριτικής επιτροπής, Κέιτ Μπλάνσετ.
Ξεκινώντας από την αγάπη της για τη δουλειά της και την σχέση της με τους ανθρώπους του σινεμά, η Τίλντα Σουίντον δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Τσάντγουικ Μπόουζμαν που έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν.
«Το σινεμά είναι το μέρος όπου αισθάνομαι ευτυχισμένη, η αληθινή πατρίδα μου. Η κοινότητά του είναι το οικογενειακό μου δέντρο. Τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν τιμηθεί μ' αυτό το βραβείο, είναι τα ονόματα των δασκάλων μου. Είναι οι γηραιότεροι της φυλής μου. Οι ποιητές της γλώσσας που αγαπώ περισσότερο από κάθε άλλη.
»Τραγουδώ τα τραγούδια τους στο μπάνιο. Είμαι το μικρό σινεφίλ πανκιό που κάνει οτοστόπ για να πάει στο σταθμό και να ταξιδέψει ως τους πρόποδες των βουνών των επιτευγμάτων τους»
Κι άλλα υπέροχα και λυρικά, για να ολοκληρώσει με μια λακωνική σύνοψη, που συμπεριλαμβάνει από την τέχνη της ως την απώλεια του Τσάντγουικ Μπόουζμαν: «Cinema cinema cinema. Wakanda Forever. Nothing but love».
Tilda Swinton Leone d’Oro alla carriera a #Venezia77 #biennalecinema2020 #tildaswinton #leonedoro@la_Biennale pic.twitter.com/GCgrRDUhZX
— Rai Movie (@raimovie) September 2, 2020
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εξομολόγηση του ηθοποιού
Ντεμπούτο στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2027
Η ηθοποιός θυμάται την αμήχανη σκηνή στην κωμωδία «Wedding Crashers»
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ «Δεν κοστίζει τίποτα» που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Ταινίες και δράσεις για παιδιά, εφήβους και μεγάλους, από τις 9 ως τις 15 Νοεμβρίου
Αντιδράσεις και αίτημα να απαγορευτεί
Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.
H προειδοποίηση για μια μεγάλη εξέγερση
Νέα συνεργασία-έκπληξη με την A24 μετά από μια χρονιά γεμάτη εισπρακτικά ρεκόρ
Από τον Μάικλ Κορλεόνε στον Τόνι Μοντάνα
Με μουσική υπόκρουση Led Zeppelin και πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Μέριλ Στριπ
Η ανάρτηση της εταιρείας παραγωγής
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποσύρθηκε στην έρημο με ένα βιβλίο γεμάτο αρνητικές κριτικές για τον ίδιο και τις ταινίες του
Πέντε μεγάλου και δύο μικρού μήκους ελληνικές παραγωγές διεκδικούν υποψηφιότητα
Όχι το θαλάσσιο φιλμ τρόμου που περιμένει κανείς να δει
Άψογες ερμηνείες, σε ένα φιλμ που κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις χάρη στην ψυχραιμία και τον μινιμαλισμό με τα οποία χτίζει τη δραματουργία του.
Η νευρώδης σκηνοθεσία, η μείξη μαύρης κωμωδίας-ψυχολογικού θρίλερ και η παρουσία πρωτοκλασάτων ερμηνευτών χαρακτηρίζουν την πρώτη αγγλόφωνη δημιουργία του Ρομέν Γαβρά
Απέσπασε διπλό βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για τις πρωταγωνίστριες Βιρζινί Εφιρά και Τάο Οκαμότο.
Ο Άαρον Σόρκιν επιστρέφει στο Facebook δεκαέξι χρόνια μετά με μια αξιοπρεπή μεν ταινία, που δεν καταφέρνει όμως να ξεφύγει από τη μεγαλειώδη σκιά του προκατόχου της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.