Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: O δρόμος της επιστροφής (The Way Back)

Οι δεύτερες ευκαιρίες

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 737
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριτική της ταινίας «Ο δρόμος της επιστροφής»
Κριτική για την ταινία του Γκάβιν Ο’Κόνορ, «Ο δρόμος της επιστροφής», με τον Μπεν Άφλεκ

Κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη για την ταινία «O δρόμος της επιστροφής (The Way Back)» του Γκάβιν Ο’Κόνορ, με τον Μπεν Άφλεκ

Ο Τζακ Κάνινγχαμ είχε όλα τα φόντα να κάνει μια σπουδαία καριέρα στο μπάσκετ, αλλά η ζωή του πήρε αναπάντεχη τροπή που σημαδεύτηκε από μια αξεπέραστη απώλεια. Όταν του προτείνεται να προπονήσει την ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου του –που έχει ξεπέσει σε σχέση με το ένδοξο παρελθόν– βρίσκει νέο νόημα στη ζωή του.

Το υπαρξιακό και οικογενειακό δράμα συνδέεται με τη σφιχτοδεμένη αθλητική περιπέτεια προκειμένου να αναδειχτεί μια ιστορία θετικών μηνυμάτων και αποθέωσης του προσωπικού αγώνα απέναντι στους εσωτερικούς δαίμονες με τελικό προορισμό τη συγχώρεση. Ο Μπεν Άφλεκ αναλαμβάνει να δώσει όλο το εύρος και την πολυπλοκότητα του απαιτητικού χαρακτήρα του –έχει πλάκα που ενώ προπονεί μια ομάδα που βασίζεται στις χριστιανικές διδαχές δεν σταματά να βρίζει και να τα βάζει με τους διαιτητές– και ενίοτε τα καταφέρνει, αν και η σκηνοθεσία του Γκάβιν Ο’Κόνορ («Ο λογιστής») προσανατολίζεται προς την επιφανειακή δραματουργία όπου τα κλισέ και η συναισθηματική φόρτιση έχουν τον πρώτο λόγο.

Σκηνοθεσία: Γκάβιν Ο’Κόνορ
Πρωταγωνιστούν: Μπεν Άφλεκ, Αλ Μάντριγκαλ, Μικαέλ Γουάτκινς, Τζανίνα Γκάβανκαρ, Λούκας Κέιτζ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ