- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όσκαρ 2020: Με πολλές εκπλήξεις, χωρίς οικοδεσπότη
Τη Δευτέρα ανακοινώνονται οι υποψήφιοι
Χωρίς κεντρικό παρουσιαστή και τα φετινά Όσκαρ. Τα 92α Όσκαρ θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.
Χωρίς οικοδεσπότη θα διεξαχθούν και τα φετινά Όσκαρ. «Μαζί με την Ακαδημία αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρχει ο παραδοσιακός οικοδεσπότης κι αυτή τη χρονιά, επαναλαμβάνοντας αυτό που λειτούργησε για μας το περασμένο έτος: τεράστια ψυχαγωγική αξία, πολλά τραγούδια, κωμωδία και δυνατούς αστέρες» δήλωσε η πρόεδρος του ABC Κάρι Μπεργκ σε συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση. «Η ψηφοφορία έκλεισε την Τρίτη [7 Ιανουαρίου] το βράδυ και οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα», είπε.
Πέρυσι τα βραβεία δεν είχαν κεντρικό παρουσιαστή, για πρώτη φορά ύστερα από 30 χρόνια, καθώς ο κωμικός ηθοποιός Κέβιν Χαρτ που είχε ανακοινωθεί ως οικοδεσπότης της διοργάνωσης, παραιτήθηκε ύστερα από τα ομοφοβικά σχόλια που έκανε και την αντίδραση που υπήρξε σε βάρος του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Ακαδημία αποφάσισε να μην τον αντικαταστήσει και να προχωρήσει στη διοργάνωση χωρίς κεντρικό παρουσιαστή, κερδίζοντας θετικές κριτικές. Η προηγούμενη φορά που τα Όσκαρ διεξήχθησαν χωρίς παρουσιαστή ήταν το 1989.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους η Μπεργκ είπε ότι η περσινή τελετή «ήταν τόσο διασκεδαστική» και «γεμάτη από εκπλήξεις», με «σφιχτή» ροή.
«Και είδαμε τα αποτελέσματα αυτού του γεγονότος με τα νούμερα να διπλασιάζονται», είπε και πρόσθεσε: «Νιώθουμε τυχεροί φέτος που έχουμε υποψήφιες τόσο σπουδαίες ταινίες, αλλά αισθανόμαστε ότι θέλουμε να έχουν και πλάκα, που θα είναι και η εμπορική μας δύναμη γι αυτή τη χρονιά και γι αυτό αισθανθήκαμε πραγματικά σίγουροι για την απόφασή μας».
«Αλλά το ότι για δεύτερη χρονιά δεν θα υπάρχει οικοδεσπότης δεν σημαίνει ότι έτσι θα είναι και στο μέλλον. Θα είναι μία απόφαση από έτος σε έτος», δήλωσε η Μπεργκ.
Τα 92α Όσκαρ θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
27 χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατό του
Αέρας Χόλιγουντ στο κέντρο της Αθήνας
Το αριστούργημα του Νίκου Κούνδουρου με τη μοναδική ερμηνεία του Ντίνου Ηλιόπουλου
Μετά το «Mirai» ο διάσημος Μαμόρου Χοσόντα μας ταξιδεύει σε νέους, συναρπαστικούς κόσμους
Το φιλμ πετυχαίνει να μας κλέψει την καρδιά όχι μόνο για τα επίκαιρα μηνύματά του αλλά και για την τρυφερότητα που επιδεικνύει
Διακρίθηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρας 2025, κερδίζοντας το Βραβείο Κοινού
Η Τζέσι Μπάκλεϊ βρίσκει ακόμη έναν δυνατό ρόλο, που θα συζητιέται για καιρό, ενώ ο Κρίστιαν Μπέιλ παίζει με την άνεση του ηθοποιού που τα καταφέρνει όλα.
Ποιες εταιρείες παραγωγής κυριαρχούν στην βιομηχανία του θεάματος
Οι πολλές εκδοχές ενός από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της γοτθικής λογοτεχνίας
Η Μπερλινάλε στο μάτι του κυκλώνα
Πολιτική, Ιστορία, σινεφίλ ιστορίες αλλά και Ζιλιέτ Μπινός στη διοργάνωση, που περιλαμβάνει ένα χορταστικό μενού 252 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους
Mια χώρα υπό δικτατορία κι ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο γύρω του
Έτοιμο το πρώτο προσχέδιο από τον σεναριογράφο του House of Cards
Η ταινία βασίζεται στο αδημοσίευτο κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Οδοιπορικό Μαουτχάουζεν – Μάιος 1988»
«Ζητώ συγγνώμη αν αυτό αποτελεί σοκ, ήταν και για μένα» έγραψε ο ηθοποιός σε ανάρτησή του
Οι διαχρονικές παρεξηγήσεις για τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που, τελικά, δεν ήταν τέτοια
Τι είπαν οι Ματ Μπετινέλι-Όλπιν και Τάιλερ Γκίλετ
Είναι μια χαρά εκείνος και η οικογένειά του, λέει πηγή από το περιβάλλον του
Ένα podcast που δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές του, στέλνοντας τις (επί παντός επιστητού) ερωτήσεις τους στους συντελεστές
Ο 64χρονος ηθοποιός πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον από το 1991
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.