Κινηματογραφος

Ο Χάρι Πότερ… διδάσκει το σύμπαν της Marvel

Τι κοινό έχουν τα δύο πιο πετυχημένα franchise όλων των εποχών

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρι Πότερ
Χάρι Πότερ

Μάθημα για την Marvel Cinematic Universe οι ταινίες του Χάρι Πότερ.

Οι ταινίες του Χάρι Πότερ προηγήθηκαν αυτές της Marvel Cinematic Universe κατά μερικά χρόνια, αλλά αποδεικνύεται ότι τα δύο franchises έχουν πολλά κοινά.

Εκτός από το γεγονός ότι και οι δύο σειρές ταινιών βασίζονται σε προϋπάρχοντα έργα, όπως μυθιστορήματα φαντασίας και κόμικς υπερηρώων, ο αρχιτέκτονας της MCU Κέβιν Φέιτζ δήλωσε πρόσφατα ότι χρησιμοποιεί τον Χάρι Πότερ ως σημείο αναφοράς για να κατανοήσει τα όσα γίνονται στις ταινίες της εταιρείας του.

Επειδή οι ταινίες του Χάρι Πότερ και της Marvel περιλαμβάνουν αγαπημένες ιστορίες με παθιασμένους θαυμαστές μπορεί πολλοί σκηνοθέτες να δελεαστούν και να ψαχτούν σε όλα τα είδη και τα σχετικά βιβλία. Αλλά κατά τη διάρκεια μίας συνόδου που έγινε στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης ο Φέιτζ είπε ότι ο Χάρι Πότερ είναι το μοντέλο για το πώς μπορεί κάποιος να ενσωματώσει πολλές λεπτομέρειες χωρίς να εκτροχιάσει την ιστορία.

«Προεπιλογή μου είναι η εμπειρία μου από την παρακολούθηση των ταινιών του Χάρι Πότερ. Ποτέ δεν διάβασα τα βιβλία. Τα παιδιά μου δεν είναι αρκετά μεγάλα και δεν τα έχουν διαβάσει ακόμα, και εγώ δεν τα διάβασα όταν βγήκαν, αλλά είδα τις ταινίες του Χάρι Πότερ. Πήγαινα κι έβλεπα μία ταινία του Χάρι Πότερ και μετά την ξεχνούσα δεν την ξανασκεφτόμουν μέχρι να βγει η επόμενη ταινία Χάρι Πότερ. Και αυτές οι ταινίες ήταν τόσο καλά φτιαγμένες γιατί μπορούσα να τις παρακολουθήσω. Μπορούσα να τις παρακολουθήσω και περιστασιακά αναρωτιόμουν: "Ποιος είναι αυτός;", αλλά στο μεγαλύτερο μέρος μπορούσα να τις παρακολουθήσω εξ ολοκλήρου».

Ο Φέιτζ συνέχισε: «Τώρα, αν έβλεπα κάθε ταινία δέκα φορές, αν είχα διαβάσει κάθε βιβλίο, υποθέτω ότι υπάρχουν δεκάδες άλλα πράγματα εκεί που θα τα έβλεπα και θα τα εκτιμούσα, αλλά ποτέ δεν με απέτρεψε να δοκιμάσω να τα δω σαν μία αυτούσια ιστορία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Marty Supreme» σε σκηνοθεσία Τζος Σάφντι
Marty Supreme: Το Όσκαρ στον κύριο Τιμοτέ Σαλαμέ, παρακαλώ

Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου

Ύβρις της ανθρωπότητας
Η ύβρις της ανθρωπότητας: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον. 

Kontinental 25
Kontinental 25: Ο Ράντου Ζούντε εναντίον όλων

Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY