- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μάρτιν VS Marvel; Η απάντηση στο «τα κόμικς δεν είναι σινεμά»
Έχει δει τελικά ο Σκορσέζε ταινία της Marvel;
Η κόντρα για το αν είναι κομμάτι της 7ης Τέχνης τα κόμικς συνεχίζεται. Ο καβγάς ξεκίνησε με τον Μάρτιν Σκορσέζε και συνεχίζεται από την ίδια την Marvel.
Ποιος έχει δίκιο ο Μάρτιν Σκορσέζε ή οι άνθρωποι της Marvel; Ποιος είναι πραγματικά ο υπηρέτης της 7ης Τέχνης; Ο σκηνοθέτης του «Ταξιτζή» ή οι δημιουργοί ενός σύμπαντος υπερηρώων; Η κόντρα μεταξύ ενός εκ των σημαντικότερων σκηνοθετών του παγκόσμιου κινηματογράφου και των blockbuster δημιουργών της Marvel με το φετινό φαινόμενο να ακούει στον τίτλο της ταινίας «Τζόκερ» συνεχίζεται.
Αυτή τη φορά θέση στη διαμάχη πήρε ο Κέβιν Φέιγκ, ο πρόεδρος της Marvel Studios. Ως πρόεδρος προσπάθησε να είναι λίγο πιο διαλλακτικός και συμβιβαστικός. Στην ατάκα οι ταινίες κόμικς «δεν είναι σινεμά» του Σκορσέζε ο Φέιγκ απάντησε: «Ο καθένας μας έχει τον δικό του ορισμό για το τι είναι κινηματογράφος. Εγώ και όσοι δουλεύουμε σε αυτές τις ταινίες αγαπάμε τον κινηματογράφο, αγαπάμε τις ταινίες και λατρεύουμε να πηγαίνουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες». Ο πρόεδρος της Marvel αποκάλεσε επίσης τα σχόλια του Σκορσέζε «αναληθή» και «άστοχα».
Ο Φέιγκ δεν είναι μόνος του στην αντιπαράθεση με τον Σκορσέζε. Προηγήθηκε η συνέντευξη του επικεφαλής της Disney Μπομπ Ίγκερ στο BBC για το ίδιο θέμα. «Δεν νομίζω να έχει δει έστω και μία ταινία της Marvel», είπε ο Ίγκερ αναφερόμενος στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη. «Όποιος έχει δει ταινία της Marvel δεν θα μπορούσε με τίποτα να κάνει τέτοια δήλωση», πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.