Κινηματογραφος

Η Ταινιοθήκη Ελλάδος τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

23-29 Ιανουαρίου οι εκδηλώσεις προς τιμήν του

41521-93503.jpg
Αγγελική Νικολάρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
58737-117227.jpg

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος από 23 Ιανουαρίου έως 29 Ιανουαρίου έχει αφιέρωμα στο μεγάλο σκηνοθέτη με τίτλο «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τα μάτια των νέων». Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος θα προβληθεί το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού πάνω στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν νέοι μουσικοί, ποιητές, σκηνοθέτες και φοιτητές των παρακάτω σχολών: Τμήμα Ε.Μ.Μ.Ε. και Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σχολή Σταυράκου, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, New York College κ.ά.

Θα προβληθεί ολόκληρη η φιλμογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου και σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα οι τρεις μικρού μήκους ταινίες του.

Επιπλέον, την τελευταία ημέρα των προβολών, 29 Ιανουαρίου στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση-έκπληξη για όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση προκειμένου να συζητηθεί το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Την συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος.

n

Είσοδος €5 ανά προβολή ταινίας, €10 ενιαία κάρτα εισόδου σε όλες τις προβολές για φοιτητές, μαθητές, ανέργους και νέους 18 έως 26 ετών.


Το ντοκιμαντέρ το Θόδωρου Αγγελόπουλου «Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη» με κείμενα ελλήνων ποιητών και ζωγράφων, προβάλλεται την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατό του. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και στη ζωγραφική του Γιάννη Τσαρούχη, με μουσικά θέματα του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Λουκιανού Κηλαηδόνη, και του Διονύση Σαββόπουλου.

Η προβολή γίνεται με την πρωτοβουλία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και της Ταινιοθήκης Ελλάδος.

n

Ώρες προβολών: 20.00, 21.00, 22.00, 23.00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ