Κινηματογραφος

Θα γίνει το «Star Trek» ταινία ακατάλληλη για ανηλίκους;

Το «Pulp Fiction» πάει στο διάστημα

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
star_trek.jpg
© IMDB

Ο Quentin Tarantino μιλάει στο Deadline για την πιθανή συμμετοχή του στο επόμενο «Star Trek» και για το αν αυτό θα θυμίζει διαστημικό «Pulp Fiction».

Πριν από περίπου έναν χρόνο, το Deadline αποκάλυψε ότι ο JJ Abrams έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τον Quentin Tarantino, με την προοπτική ο τελευταίος να σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία «Star Trek». Βέβαια, τότε πολύ το θεώρησαν ως μία απλή αβάσιμη φήμη, αφού κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε ότι το franchise θα έβγαζε μία R-rated (ακατάλληλη για ανηλίκους) ταινία τύπου Tarantino, ούτε ότι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος θα δεχόταν να κάνει μία PG-rated (κατάλληλη με επιθυμητή την γονική συναίνεση) ταινία.

Ωστόσο, το δημοσίευμα του Deadline φαίνεται ότι ήταν κάτι περισσότερο από φήμη, αφού πλέον έχει γίνει γνωστό ότι ο Mark L. Smith έχει ένα αρχικό σενάριο για το επόμενο «Star Trek», που ο Tarantino θα πιάσει στα χέρια του και θα ενισχύσει μόλις τελειώσει όλες του τις εκκρεμότητες με την τελευταία του ταινία, «Once Upon a Time In Hollywood». Ο ηθοποιός, μάλιστα, του franchise και σεναριογράφος του «Star Trek Beyond», Simon Pegg, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο ComingSoon ότι ο ίδιος δεν ασχολείται με την επόμενη ταινία, ενώ είχε σπεύσει και να καθησυχάσει τους fans λέγοντας ότι το «Star Trek» του Tarantino δεν θα μοιάζει σαν ένα «Pulp Fiction» στο διάστημα.

Το πρόβλημα με το σχόλιο του αυτό, όμως, είναι το εξής: ο ίδιος ο Tarantino έρχεται να τον διαψεύσει. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του με το Deadline σχολίασε: «Εκνευρίζομαι με τον Simon Pegg. Δεν ξέρει τίποτα για το τι συμβαίνει και συνεχίζει να κάνει όλα αυτά τα σχόλια, λες και ξέρει πράγματα. Σε ένα από τα σχόλια που έκανε είπε κάτι σαν «Λοιπόν, κοιτάξτε, δεν θα είναι το Pulp Fiction στο διάστημα». Ναι, θα είναι! Εάν το κάνω, αυτό ακριβώς θα είναι. Θα είναι το Pulp Fiction στο διάστημα». Εξάλλου, όπως ο ίδιος αναφέρει, ο λόγος ακριβώς που αυτό το «Star Trek» του τράβηξε την προσοχή είναι το γεγονός ότι το σενάριό του ήταν το πρώτο επιστημονικής φαντασίας που διάβασε και του έδωσε την αίσθηση της ταινίας που ο ίδιος έβγαλε το ’94.

Η αίτια πίσω από την εμμονή του με το να είναι η ταινία R-rated δεν έχει να κάνει με κάποιο είδος εναλλακτικότητας, αλλά με το γεγονός ότι θέλει να την κάνει με τον δικό του τρόπο και ο δικός του τρόπος είναι αυτός που δεν θέλει περιορισμούς. Παράλληλα, ο JJ Abrams δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα με αυτό, αφού του δήλωσε ότι του άρεσαν οι ιδέες του και ότι πιστεύει πως το «Star Trek» τους αφήνει τα περιθώρια να ακολουθήσουν πολλούς διαφορετικούς και πρωτότυπους δρόμους.

Ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχει λόγος να κρίνουμε το κατά πόσο ένα «Star Trek», που θα θυμίζει «Pulp Fiction» στο διάστημα, είναι ή όχι καλή ιδέα, αφού ο Tarantino δεν έχει αποφασίσει αν θα το κάνει. «Θα πω ένα πράγμα για το Star Trek. Δεν ξέρω αν θα το κάνω ή όχι. Πρέπει να το αποφασίσω, αλλά ο Mark έχει γράψει ένα πραγματικά καλό σενάριο. Μου αρέσει πολύ. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα χρειαζόταν να δουλέψω, αλλά πραγματικά, πραγματικά μου άρεσε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ