- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Momo: Ο αστικός μύθος έρχεται στη μεγάλη οθόνη
Το δαιμονικό πλάσμα που αρπάζει παιδιά
Οι Orion Pictures ετοιμάζουν ένα θρίλερ βασισμένο στον αστικό μύθο της Momo
Το 2018 το διαδίκτυο γέμισε με καταγγελίες για το Momo’s Challenge. Επρόκειτο για μία δοκιμασία, στην οποία κάποιος με το προσωπείο της Momo ωθούσε παιδιά στο να βλάψουν τον εαυτό τους και στο να διεκπεραιώσουν επικίνδυνες αποστολές.
Ως χαρακτήρας η Momo «γεννήθηκε» από τον Ιάπωνα γλύπτη Keisuke Aiso το 2016. Το τότε όνομα της ήταν Mother Bird και μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο λόγος που επιλέχτηκε ήταν το ιδιαίτερα περίεργο – και ανατριχιαστικό – πρόσωπό της.
Ο αστικός της μύθος ήταν για ένα διάστημα περιορισμένος σε λίγες περιοχές, αλλά αυτό άλλαξε τον Φεβρουάριο του 2018, χάρη στην Kim Kardashian. Τι έκανε; Ανέβασε μία φωτογραφία της Momo στο Instagram της, προειδοποιώντας τους 145 εκατομμύρια τότε ακολούθους της να προσέχουν τα βίντεο που παρακολουθούν τα παιδιά τους, καθώς τα μηνύματα της Momo είναι κρυμμένα μέσα στο YouTube.
Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί αρκετά βοηθητική, αφού θα κρατούσε πολλούς σε επαγρύπνηση, αλλά σε αυτή την περίπτωση υπήρχε ένα πολύ βασικό πρόβλημα. Το Momo’s Challenge δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα hoax, από μία διαδικτυακή φήμη-φάρσα. Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, του YouTube ερεύνησαν το ζήτημα και ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν δείγματα ύπαρξης της διαδικτυακής δοκιμασίας πουθενά μέσα στην ιστοσελίδα. Ωστόσο, το κακό είχε γίνει, ο κόσμος είχε πιστέψει στην ύπαρξή της και τοπικά μέσα ενημέρωσης της Σκωτίας και της Αργεντινής συνέχισαν να μεταδίδουν γεγονότα ως αποτέλεσμα πιθανής επέμβασης της Momo.
Σήμερα, η Momo ετοιμάζεται να βρεθεί στη μεγάλη οθόνη υπό τη μορφή – προφανώς – μίας ταινίας θρίλερ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Deadline, θα έρθει από την συνεργασία των Orion Pictures με την Vertigo Entertainment και με τον παραγωγό Taka Ichise.
Είναι αρκετά νωρίς για να ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την ταινία, όπως το καστ της ή το πότε θα κυκλοφορήσει. Ωστόσο, η πλοκή φαίνεται ότι δεν θα περιοριστεί στο σύγχρονο Momo’s Challenge, αλλά θα εμβαθύνει στις ρίζες της Momo, στο πλάσμα που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης του Aiso, το Ubume, ένα δαιμονικό πτηνό της ιαπωνικής παράδοσης που άρπαζε παιδιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σχόλια του υποψήφιου για Όσκαρ ηθοποιού για την όπερα και το μπαλέτο προκάλεσαν έντονη αντίδραση
Αποκαλυπτικά στοιχεία για την πιο ανοιχτή κούρσα των τελευταίων ετών
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη μεγάλη βραδιά, τα τελικά προγνωστικά για τις μεγάλες κατηγορίες
Πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 11 Ιουνίου
Η μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου μπαίνει στην τελική ευθεία
Μέριλ Στριπ και Αν Χάθαγουεϊ ξανά στους εμβληματικούς ρόλους - Πρεμιέρα στις 1 Μαΐου
Πώς η πιο «κλειδωμένη» κατηγορία των Όσκαρ, αυτή του Α΄ Ανδρικού Ρόλου, έγινε ξαφνικά ανοιχτή
«Η ταινία λειτουργεί ως ένα επίκαιρο σχόλιο για την κινηματογραφική αίθουσα μέσα από την κινηματογραφική αίθουσα» όπως λένε οι δημιουργοί της, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ και Γιάννης Χλεμπάκος
Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου μας διηγήθηκε τις απίθανες ιστορίες από τον κόσμο των σταρ
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Ροσέλα Ποστορίνο
Το νέο φιλμ του Γκορ Βερμπίνσκι μοιάζει κάπως μετέωρο μεταξύ των έντιμων προθέσεων και των δυσκολιών να φτιαχτεί ένα άρτιο sci-fi με έξυπνα –και επίκαιρα– σχόλια
Από τα πιο τρυφερά animation που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια
Ένα σκληρό μάθημα για τις οικογενειακές σχέσεις που διαλύονται όταν στο ζύγι μπαίνουν ο εγωισμός και τα χρήματα
Με αφορμή τον νέο του ρόλο στο «Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ», τη νέα ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, κάναμε μια κινηματογραφική βόλτα μαζί του
Γιατί όλοι έχουν θυμώσει τόσο με την ομολογουμένως άστοχη δήλωση του ηθοποιού; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.