- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στον αστερισμό του Bond o ιταλικός νότος: Πού θα γίνουν τα γυρίσματα
Η νέα ταινία με τον Ντάνιελ Γκρεγκ στον ρόλο του «007» φέρνει κινηματογραφικά συνεργεία σε δύο ιστορικές πόλεις
Αυτές είναι οι πόλεις στον ιταλικό νότο όπου θα γυριστούν σκηνές από τη νέα ταινία του James Bond.
Πυρετός προετοιμασιών στο νότιο τμήμα της Ιταλίας, καθώς δύο περιοχές έχουν επιλεγεί για τα γυρίσματα της 25ης κινηματογραφικής ταινίας του Τζέιμς Μποντ, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ και τον Ράμι Μάλεκ στον ρόλο του «κακού». Ο Άγγλος ηθοποιός θα φορέσει για 5η φορά το σμόκιν του διάσημου πράκτορα 007. Η πόλη Ματέρα (περιοχή Μπασιλικάτα), ευρωπαϊκή πρωτεύουσα πολιτισμού 2019, και η Γκραβίνα ντι Πούλια (περιφέρεια Απουλία) θα φιλοξενήσουν συνεργεία της παραγωγής, όπως επισημαίνεται στις ιστοσελίδες των δύο κοινοτήτων στον ιταλικό Νότο.
«Κατά το παρελθόν φιλοξενήσαμε αρκετές εθνικές και διεθνείς παραγωγές, τώρα θα αντιμετωπίσουμε τον Τζέιμς Μποντ» δήλωσε ο Αλέσιο Βαλέντε, δήμαρχος της Γκραβίνα ντι Πούλια.
Παρότι οι λεπτομέρειες και οι ημερομηνίες των γυρισμάτων κρατούνται ακόμη μυστικές, η ιστοσελίδα της Γκραβίνα αναφέρει ότι στην κοινότητα θα γυριστούν τον «Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο» αρκετές σκηνές της ταινίας που είναι γνωστή μόνο με την κωδική της ονομασία «Bond 25».
«Η καθοριστική φάση πλησιάζει» διευκρίνισε ο Βαλέντε έπειτα από συνεδρίαση στο δημαρχείο στην οποία μετείχαν οι εκπρόσωποι της Lotus Production Srl, της αρμόδιας εταιρείας για την παραγωγή στην Ιταλία της νέας ταινίας με τις περιπέτειες του ήρωα που δημιούργησε ο Ίαν Φλέμινγκ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, φαίνεται ότι η παραγωγή δεν ενδιαφέρεται για τα διάσημα Trulli, τα εμβληματικά σπίτια με την κωνική στέγη της Απουλίας, αλλά για έναν σιδηροδρομικό σταθμό που βρίσκεται στην κοινότητα.
Πόλη-μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco
Ο Βρετανός Ντάνιελ Κρεγκ, που θα υποδυθεί πιθανόν για τελευταία φορά τον πράκτορα 007, αναμένεται να γυρίσει φέτος το καλοκαίρι μερικές σκηνές δράσης στη Ματέρα -μια από τις παλαιότερες κατοικημένες πόλεις του κόσμου. Η Ματέρα, που περιλαμβάνεται στην παγκόσμια κληρονομιά της Unesco, είναι γνωστή για τις τρωγλοδυτικές της κατοικίες, ορισμένες από τις οποίες έχουν μετατραπεί σε μπουτίκ ή πολυτελή ξενοδοχεία.
Η συγκεκριμένη ιστορική πόλη αποτέλεσε το σκηνικό μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, όπως το «Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο» (1965) του Πιέρ Πάολο Παζολίνι ή «Τα Πάθη του Χριστού» (2004) του Μελ Γκίμπσον.
Στην Ιταλία έχουν γυριστεί αρκετές σκηνές ταινιών του Τζέιμς Μποντ: Στις όχθες του Τίβερη στη Ρώμη για το πρόσφατο «Spectre», στη Σιένα, τη Βενετία, τη Σαρδηνία, την Κορτίνα ντ΄Αμπρέτσο, το φημισμένο θέρετρο των Δολομιτικών Άλπεων στον ιταλικό Βορρά.
Οι ηθοποιοί Ράμι Μάλεκ, Ναόμι Χάρις, Λεά Σεϊντού και Μπεν Γουίσοου πρωταγωνιστούν στην 25η ταινία που σκηνοθετεί ο Αμερικανός Κάρι Φουκουνάγκα και προβλέπεται να βγει στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2020.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Αυγούστου
Ο σκηνοθέτης του Justice League φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την κλασική ταινία του Τζον Κάρπεντερ
Η πρωταγωνίστρια του Euphoria κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα ως παραγωγός του Χόλιγουντ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.