Κινηματογραφος

Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες για τον Βασίλη Κεκάτο

Με τη μικρού μήκους ταινία «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kekatos_vasilis_0.jpg

Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες για τον Βασίλη Κεκάτο, με τη μικρού μήκους ταινία «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς»

Σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό σινεμά, καθώς το Χρυσό Φοίνικα για την μικρού μήκους ταινία «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς», στο διαγωνιστικό τμήμα του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών, κέρδισε ο Βασίλης Κεκάτος.

Ο Βασίλης Κεκάτος είναι ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κερδίζει το Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ η ταινία του επιλέχθηκε ανάμεσα σε 4.240 ταινίες από όλο τον κόσμο.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά δύο άγνωστους νεαρούς άντρες, οι οποίοι συναντιούνται αργά τη νύχτα σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο της παλιάς Εθνικής Οδού. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στη μηχανή του και ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί - για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50 ευρώ. Όσο, ακριβώς, κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

58079822_2413092698702456_2490664192219021312_o.jpg

O  Βασίλης Κεκάτος στο αφιέρωμα Next Big Thing της ATHENS VOICE

O ταλαντούχος σκηνοθέτης ήταν ένα από τα 25 πρόσωπα που ξεχωρίσαμε για το 2019 στο αφιέρωμα Next Big Thing, πιστεύοντας πως το μέλλον του ανήκει. Όπως γράφαμε στο τεύχος 684, τον Δεκέμβριο του 2018, γεννήθηκε το 1991 στην Κεφαλονιά και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στο πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Με την ταινία του «Zero Star Hotel» (2016) κέρδισε στον διαγωνισμό «What’s Next?» του Φεστιβάλ του Σάντανς και πήρε υποτροφία από το Sundance Institute. Το σενάριο της τελευταίας του ταινίας, «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν», συμμετείχε στο Euro Connection του Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν και στο European Short Pitch της Nisi Masa. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο και πρόκειται να κάνει την αμερικάνικη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Σάντανς, στο οποίο επελέγει ανάμεσα σε 10.000 ταινίες. Είναι επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του SeaNema Open Air Film Festival. Το 2019 θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει το υλικό για να ξεκινήσει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, όσο θα ελπίζει η επόμενη μικρού του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» να τον ταξιδέψει σε μερικά μέρη του κόσμου που δεν είχε την τύχη να βρεθεί ως τώρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

I was a stranger
I was a stranger: Aπό το Χαλέπι της Συρίας ως τα παράλια της Μικράς Ασίας και τα ελληνικά νησιά

Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό

Γυναικοκτονίες: Το ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη για την έμφυλη βία
Γυναικοκτονίες: Το ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη για την έμφυλη βία

Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY