- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Με 1.000 και πλέον ταινίες να έχουν γυριστεί το 2018 στο Παρίσι, η πόλη παραμένει παγκόσμια πρωτεύουσα του κινηματογράφου.
Το Παρίσι ενισχύει τη θέση του ως παγκόσμια πρωτεύουσα του κινηματογράφου, καθώς περισσότερες από 1.000 ταινίες γυρίστηκαν στην πόλη το 2018, σημειώνοντας αύξηση κατά 12% μέσα σε δύο χρόνια, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές.
Ενώ στις Κάννες διοργανώνεται το 72ο κινηματογραφικό φεστιβάλ, συνολικά 1.062 παραγωγές ταινιών έγιναν το 2018 στο Παρίσι, αντιπροσωπεύοντας 4.095 ημέρες γυρισμάτων. Συγκριτικά, το 2016 είχαν γυριστεί 885 ταινίες.
Αυτά τα στοιχεία και οι τάσεις αντανακλούν την πολύ μεγάλη ζήτηση για περιεχόμενα τόσο στον κινηματογραφικό όσο και στον οπτικοακουστικό τομέα, κυρίως με την αλματώδη αύξηση των τηλεοπτικών σειρών, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ανάμεσα στις 109 παραγωγές και στους σκηνοθέτες ταινιών μεγάλου μήκους, αναφέρονται ενδεικτικά οι ταινίες "Deux moi" του Σεντρίκ Κλαπίς, "Notre Dame" της Βαλερί Ντονζελί, "La Daronne" του Ζαν-Πολ Σαλομέ, "Hors normes" των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς, "Le Dindon" του Τζαλίλ Λεσπέρ, "It Must Be Heaven" του Ελία Σουλεϊμάν ή ακόμη "La lutte des classes" του Μισέλ Λεκλέρκ.
Το Παρίσι υποδέχτηκε 76 παραγωγές ταινιών φαντασίας και τηλεοπτικών σειρών, όπως το "Can't buy me love", ενώ προσήλκυσε και 170 διεθνή προγράμματα, από τα οποία 16 ταινίες μεγάλου μήκους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τον ρόλο του 007 περνούν από οντισιόν στο Λονδίνο
Έπαιξε μεταξύ άλλων στα «Alien», «Top Gun» και «Picket Fences»
Από ξεχασμένες καλτ ταινίες μέχρι σπάνιες εικόνες της queer Αθήνας των ’80s
Ο Αμερικανός ράπερ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, σενάριο και σκηνοθεσία
Ένας ιδανικός χώρος για να βρουν οι δημιουργοί καθοδήγηση, συνεργάτες και θάρρος
Η ταινία της Γκρέτα Γκέργουιγκ ξεπέρασε σε θεάσεις τα τρέιλερ των «Barbie» και «Super Mario»
Η εμβληματική ταινία με τους Χιου Τζάκμαν και Κρίστιαν Μπέιλ επανακυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες
Ο 64χρονος σταρ θα τιμηθεί σε ειδική τελετή στο θέατρο Dolby του Λος Άντζελες
Η νέα ταινία με τον Μπραντ Πιτ, «The Further Mis-Adventures of Cliff Booth», θα διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1977
Tρυφερή δραμεντί με γλυκόπικρο χιούμορ
Το φιλμ εντυπωσιάζει κυρίως χάρη στη δυναμική σκηνοθεσία του Πότσι Ποντσιρόλι
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από το τίμημα της επιτυχίας αλλά και μια αιματοβαμμένη ιστορία εκδίκησης
Η άνοια και το Αλτσχάιμερ ολοένα και περισσότερο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των κινηματογραφικών δημιουργών
Η σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτιδα θα λάβει το βραβείο European Achievement in World Cinema
Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το φεστιβάλ που ξεκινάει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου
Δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο 30 δευτερολέπτων με αφορμή την έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στις ΗΠΑ
Η εξομολόγηση του ηθοποιού
Ντεμπούτο στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2027
Η ηθοποιός θυμάται την αμήχανη σκηνή στην κωμωδία «Wedding Crashers»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.