Κινηματογραφος

Σε κώμα ο σκηνοθέτης του «Boyz n the Hood», John Singleton

Η μητέρα του ζητά την νομική διαχείριση των επαγγελματικών του εκκρεμοτήτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
john-singleton
John Singleton/ ©EPA/ NINA PROMMER

Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, John Singleton νοσηλεύεται σε κώμα. Ο 51χρονος σκηνοθέτης και παραγωγός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, John Singleton νοσηλεύεται σε κώμα έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπέστη στις 17 Απριλίου.

Σύμφωνα με το TMZ.com, ο Singleton υπέστη εγκεφαλικό την περασμένη εβδομάδα μετά την επιστροφή του από την Κόστα Ρίκα, όπου παραπονέθηκε για αδυναμία στα πόδια του. Ο ίδιος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο του Λος Άντζελες όπου και υπέστη το επεισόδιο.

Αρχικά η οικογένειά του έκανε λόγο για ήπιας μορφής εγκεφαλικό, ωστόσο, όπως μεταδίδει το TMZ.com ο 51χρονος σκηνοθέτης του «Boys n the Hood» και του «2 Fast 2 Furious» νοσηλεύεται πλέον σε κωματώδη κατάσταση.

Η μητέρα του μάλιστα, Shelia Ward, ζήτησε και επίσημα από δικαστή να οριστεί ως προσωρινή διαχειρίστρια καθώς «ο ίδιος δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του ανάγκες, να τραφεί, να ντυθεί κ.λπ.».

Η μητέρα του σύμφωνα με την ίδια πηγή, είπε ότι στην παρούσα φάση που υπέστη το εγκεφαλικό, ο σκηνοθέτης είχε αρκετές επαγγελματικές υποχρεώσεις, ενώ μεταξύ άλλων εκκρεμούσε και ένας προσοδοφόρος οικονομικός διακανονισμός.

Η Ward επιδιώκει να χειριστεί τις επιχειρηματικές υποθέσεις του γιου της και να εκτελέσει η συγκεκριμένη συμφωνία.

Ο Singleton είναι ένας από τους πιο πολυάσχολους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ από τη στιγμή που έγραψε και σκηνοθέτησε τον Boyz N The Hood το 1991. Η ταινία μεταμόρφωσε τους ηθοποιούς Cuba Gooding Jr., Morris Chestnut, Nia Long και Regina King σε αστέρια πρώτης γραμμής.

Ο Singleton μάλιστα ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερου σκηνοθέτη και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για την ταινία. Με την υποψηφιότητά του αυτή έγινε ο νεαρότερος σκηνοθέτης και ο πρώτος αφροαμερικανός στην ιστορία του κινηματογράφου που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθεσίας.

Ήταν μόλις 23 ετών, όταν σκηνοθέτησε την ταινία. Ακολούθησαν το remake του Shaft, η δεύτερη ταινία Fast & Furious, και πολλά άλλα ενώ αυτή την εποχή ήταν παραγωγός την τηλεοπτική παραγωγή Snowfall της FX, η οποία ανανεώθηκε για τρίτη σεζόν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ