- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυριαρχία Λάνθιμου στα BAFTA - Σάρωσε το «Favourite» με 12 υποψηφιότητες (εικόνες)
Θα «αναμετρηθεί» στις κατηγορίες της καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου, και καλύτερου Α' και Β' γυναικείου ρόλου
Το «Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου συγκεντρώνει τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) με συνολικά 12 στις κορυφαίες κατηγορίες.
Η Ολίβια Κόλμαν υποδύεται την βασίλισσα Άννα του 18ου αιώνα σε αυτή την ταινία εποχής που δανείζεται στοιχεία τόσο από την κωμωδία όσο και από το δράμα.
Η ταινία είναι υποψήφια στις κατηγορίες της Καλύτερης Ξένης Ταινίας, της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Γιώργο Λάνθιμο, Καλύτερου σεναρίου και Καλύτερου Α' Γυναικείου ρόλου (για την Κόλμαν) και δύο υποψηφιότητες για Β' Ρόλου για τις συμπρωταγωνίστριες της Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Μακιγιάζ και Καλύτερου Μοντάζ.
Στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας υποψήφιο είναι και το «Πράσινο Βιβλίο», το ριμέικ του μιούζικαλ «Ένα Αστέρι Γεννιέται», η μαυρόασπρη «Ρόμα» και του Σπάικ Λι το «BlacKkKlansman».
Η Κόλμαν θα αναμετρηθεί για το βραβείο Καλύτερου Α' Γυναικείου ρόλου με την Γκλεν Κλόουζ (η οποία όπως και η Κόλμαν βραβεύτηκε πριν από λίγες μέρες με Χρυσή Σφαίρα και είναι υποψήφια για τη «Σύζυγο» ) και την Λέιντι Γκάγκα για το «Ένα Αστέρι Γεννιέται», την Βαϊόλα Ντέιβις για τις «Χήρες» και την Μελίσα Μακάρθι για το "Μπορείς ποτέ να με συγχωρέσεις;»
Ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος υποδύθηκε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι στο «Vice», ο Ράμι Μάλεκ, που υποδύθηκε τον φρόντμαν των Queen Φρέντι Μέρκιουρι στο «Bohemian Rhapsody» και ο Βίγκο Μόρτενσεν για το «Πράσινο Βιβλίο» είναι υποψήφιοι για βραβείο Α΄Ανδρικού Ρόλου, ενώ την λίστα συμπληρώνει ο Μπράιντλεϊ Κούπερ για το «Ένα Αστέρι Γεννιέται» και ο Στιβ Κούγκαν για το «Σταν και Όλι».
Η φετινή απονομή των βραβείων Bafta θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κριτικοί αποθεώνουν την πρωταγωνίστρια - Τι λένε για την πλοκή και τους χαρακτήρες
Σε κλίμα συγκίνησης στο Θέατρο Κολωνού, ο χολιγουντιανός σταρ τίμησε τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις επέλεξε να γυρίσει την ταινία σε δύο φάσεις
Το project περιγράφεται ως μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί
Τον ρόλο που επρόκειτο να υποδυθεί τελικά ανέλαβε ο Τζον Πάνκοου
Ομηρικά έπη, σούπερ ήρωες και auteur vibes
Η Τζέσι είναι η αρχηγός των παιχνιδιών της μικρής Μπόνι, αλλά οι ισορροπίες αλλάζουν όταν ένα τάμπλετ μπαίνει στη ζωή της πιτσιρίκας.
Ένα ιδιότυπο θρίλερ με έντονο σασπένς, σκηνές ωμής βίας και μια ιντριγκαδόρικη κεντρική ιδέα που στρέφεται γύρω από τον έρωτα των δύο νέων.
Ο Γκλεν Πάουελ είναι άνετος και στιλάτος στον ρόλο του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο, αν και η πραγματικά ξεχωριστή παρουσία στο φιλμ είναι εκείνη της Μάργκαρετ Κουόλεϊ
Χιούμορ και τρόμος κουμπώνουν ιδανικά σε αυτή την ταινία
Η λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Ποιοι εμφανίζονται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν
Η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική της επιτυχία ήρθε το 2001 στο ψυχολογικό θρίλερ «Donnie Darko»
Ένα blockbuster ανάμεσα στο ανυπέρβλητο και στο γελοίο
Τελευταίος σταθμός ήταν η Εύβοια
Η νέα δημιουργία της καταλανής σκηνοθέτριας εξερευνά τη μνήμη και την ταυτότητα
Το BFI IMAX, η μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη του Ηνωμένου Βασιλείου, πούλησε 28.000 εισιτήρια μέσα σε μόλις 24 ώρες
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον
Oι δυο ηθοποιοί δούλεψαν μαζί σε αρκετά projects
Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.