- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το κινηματογραφικό φεστιβάλ Balkan Can Kino ζητάει τις συμμετοχές σας
Ξεκίνησαν οι υποβολές
Ξεκίνησαν οι υποβολές ταινιών για το BCK Film Festival | EDITION 2019, που διοργανώνει το Βalkan Can Kino. Το φεστιβάλ ζητάει ταινίες όλων των ειδών: ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία, πειραματικές, animation και video art, από όλο τον κόσμο.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τον Φεβρουάριο έως τον Νοέμβριο του 2019 και προβάλλει περίπου 200 ταινίες ανά έκδοση. Οι ταινίες που επιλέγονται, ενδέχεται επίσης να συμμετέχουν στο BCK Mobile Kino | EDITION 2019 - μια σειρά προβολών που φιλοξενούνται σε άλλους χώρους, εντός και εκτός Ελλάδας.
Οι επιλεγμένες ταινίες με διάρκεια έως 40 λεπτα θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό πρόγραμμα, που λαμβάνει χώρα σε εβδομαδιαία βάση. Στο τέλος κάθε προβολής, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει για την αγαπημένη του ταινία.
Οι επιλεγμένες ταινίες με διάρκεια άνω των 40 λεπτών θα συμμετάσχουν στα Ειδικά Προγράμματα του Φεστιβάλ (Σύγχρονοι Κινηματογραφιστές, Retrospektiva, Συμπόσιο Κινηματογράφου, κλπ).
Οι υποβολές γίνονται δεκτές αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας filmfreeway.
* Το Balkan Can Kino είναι ένα συνεργατικό σινεμά, εργαστήριο & φεστιβάλ, που ιδρύθηκε από επαγγελματίες του κινηματογράφου, το 2017 στην Αθήνα και φιλοξενείται στο ισόγειο του Communitism. Ο προγραμματισμός των ταινιών εστιάζει στις εναλλακτικές προσεγγίσεις στον κινηματογράφο και την οπτικοακουστική τέχνη, με σκοπό να αναδείξει την διαφορετικότητα στο σινεμά. Παράλληλα, προσφέρει κινηματογραφική εκπαίδευση με την οργάνωση εργαστηρίων, συζητήσεων και διαλέξεων, με χαμηλό κόστος ή εντελώς δωρεάν.
Το BCK Film Festival | Edition 2019 πραγματοποιείται από τον Φεβρουάριο ως το Νοέμβριο του 2019. Μέσα από εβδομαδιαίες προβολές και ειδικά αφιερώματα φιλοξενούνται ανεξάρτητα και diy έργα που παρουσιάζουν διαφορετικές κουλτούρες και κοινότητες, πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες, γυναίκες σκηνοθέτιδες και queer κινηματογράφο.
Το BCK Mobile Kino | Edition 2019 ταξιδεύει εντός και εκτός Ελλάδος και
παρουσιάζει μέρος του προγράμματος προβολών αλλά και διοργανώνει εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά.
Όραμα του φεστιβάλ είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης ανάμεσα σε κινηματογραφιστές, οργανισμούς και φορείς που δραστηριοποιούνται σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Το εγχείρημα είναι ανοικτό σε όσες και όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ή θέλουν να συνεργαστούν με την ομάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ταινία λειτουργεί ως ένα επίκαιρο σχόλιο για την κινηματογραφική αίθουσα μέσα από την κινηματογραφική αίθουσα» όπως λένε οι δημιουργοί της, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ και Γιάννης Χλεμπάκος
Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου μας διηγήθηκε τις απίθανες ιστορίες από τον κόσμο των σταρ
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Ροσέλα Ποστορίνο
Το νέο φιλμ του Γκορ Βερμπίνσκι μοιάζει κάπως μετέωρο μεταξύ των έντιμων προθέσεων και των δυσκολιών να φτιαχτεί ένα άρτιο sci-fi με έξυπνα –και επίκαιρα– σχόλια
Από τα πιο τρυφερά animation που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια
Ένα σκληρό μάθημα για τις οικογενειακές σχέσεις που διαλύονται όταν στο ζύγι μπαίνουν ο εγωισμός και τα χρήματα
Με αφορμή τον νέο του ρόλο στο «Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ», τη νέα ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, κάναμε μια κινηματογραφική βόλτα μαζί του
Γιατί όλοι έχουν θυμώσει τόσο με την ομολογουμένως άστοχη δήλωση του ηθοποιού; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Η πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 198
Η ελληνική πρωτεύουσα πρωταγωνίστρια σε διεθνή κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project
Ο ηθοποιός έχει μακρά σχέση με την Paramount
Η αλχημίστρια του ελληνικού ντοκιμαντέρ μετατρέπει σε χρυσό ό,τι δεν λάμπει
«Υποψιάζομαι ότι το υπόλοιπο της καριέρας μου θα συνεχιστεί στην Ισπανία»
Στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας η μεγάλη βραδιά
27 χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.