- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αμπελόκηποι: Η γειτονιά των κινηματογράφων
Λατρεύουμε τα θερινά σινεμά της πόλης, ειδικά όσα ανακαινίζονται και προστατεύονται από κινηματογραφικές εταιρείες που τα τροφοδοτούν με καινούργιες, δροσερές ταινίες όλες τις καλοκαιρινές νύχτες. Εκτός από το μεγάλο, ευρύχωρο και δροσερό Ελληνίς των Αμπελοκήπων, που φέτος φιλοξένησε το Φεστιβάλ Ισπανικού Κινηματογράφου και συνεχίζει, τώρα έρχεται το απέναντί του το παλιό (από το 1943) και αγαπημένο Άνεσις, στην αρχή της Λεωφόρου Κηφισίας, στο νούμερο 14. Μετά από έναν χρόνο απουσίας, αυτή η θαυμάσια urban ταράτσα αποκτάει μία νέα, feelgood διάθεση και μάλιστα με ειδική τιμή (επανα)γνωριμίας. Ξεκίνημα στις 14/6, με ενιαίο εισιτήριο 5,5 ευρώ για όλο τον Ιούνιο. Η Feelgood Entertainment μας υπόσχεται πρεμιέρες πολύ αναμενόμενων ταινιών (όπως το «Incredibles 2» της Disney/Pixar), ειδικές παιδικές προβολές και θεματικές βραδιές. Προσθέστε και τα παγωμένα κοκτέιλ. Για την ιστορία: εκεί οι Αθηναίοι είδαν για πρώτη φορά το «Breathless», του Ζαν Λικ Γκοντάρ…
Θερινό σινεμά παντού
Το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζεται μέχρι το τέλος Αυγούστου δίνοντάς μας, με ελεύθερη είσοδο, όμορφες, προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες με appeal σε μεγάλο εύρος κοινού και τοποθεσίες-έκπληξη. Φέτος, για πρώτη φορά, το Σάββατο 30/6 και ώρα 21.30, το ατμοσφαιρικό Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στον κινηματογράφο, προσκαλώντας του θεατές σε μία σπάνια εμπειρία, με την προβολή της εμβληματικής «Ηλέκτρας» (1962) του Μιχάλη Κακογιάννη, με την Ειρήνη Παπά.
Μερικές επιλογές:
25/6 Σινέ Ριβιέρα - «Ο Μικρός Δραπέτης» (1968), η τρυφερή ταινία του Σταύρου Τσιώλη
4/7 Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή - «Τρία Χρώματα: Η μπλε ταινία» (1993), υπέροχος Κριστόφ Κισλόφσκι και η Ζιλιέτ Μπινός, έτσι όπως την αγαπήσαμε.
11/7 Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων - «Οικογένεια Τένενμπαουμ» (2001) του Γουές Άντερσον. Η ταινία-Βίβλος του χιπστερισμού.
25/7 Προαύλιος χώρος Θεάτρου Λυκαβηττού - «Fight Club» (1999) του Ντέιβιντ Φίντσερ. Η Βίβλος της Generation-X.
29/8 Κήπος Νομισματικού Μουσείου - «Ο Άρχοντας των Μυγών» (1963) του Πίτερ Μπρουκ. Aφιέρωμα «Κλασικά Εικονογραφημένα». www.aoaff.gr
Ταινιόραμα μέχρι 4/7
Στο αγαπημένο Άστυ της οδού Κοραή, ιστορική και cozy αίθουσα με ηρωικό παρελθόν, το καθιερωμένο στο τέλος της κάθε σεζόν Ταινιόραμα της Ama Films, συνεχίζεται για λίγες ακόμα ημέρες με σημαντικές, βραβευμένες ταινίες και εξαιρετικές επιλογές για aficionados σινεφίλ και τυχαίους δραπέτες της καλοκαιρινής κάψας.
Μερικές επιλογές:
17/6 «Suspiria» (1977) του Ντάριο Αρτζέντο. Φρεσκάρετε τον «κίτρινο» τρόμο, λίγο πριν δούμε το φετινό ριμέικ από τον Λούκα Γκουαντανίνο με την Τίλντα Σουίντον.
18/6 «Velvet Goldmine» (1998) του Τοντ Χέινς. Για να νιώσεις λίγο σαν τον Ντέιβιντ Μπόουι ή τον Ίγκι Ποπ. Διάλεξε.
24/6 «Ατίθαση καρδιά» (1990) του Ντέιβιντ Λιντς. Επειδή ακόμα θυμάσαι το σακάκι από δέρμα φιδιού του Νίκολας Κέιτζ.
27/6 «Αναμείνατε στο ακουστικό σας» (1995) του Χολ Σόλουεν. Είχε ανέβει και στο θέατρο Αποθήκη με τρομερή επιτυχία.
4/7 «Χορεύοντας στο σκοτάδι» (2000) του Λαρς φον Τρίερ. Ο πρώτος και τελευταίος κινηματογραφικός ρόλος της Μπιορκ. Μαύρο μιούζικαλ με κλάμα.
Δες όλο το πρόγραμμα εδώ.
Στη Γλυφάδα έρχεται το ολοκαίνουργιο Cinepolis
Η Tawneer Group διευρύνει τις δραστηριότητές της με σκοπό τη διαχείριση και εκμετάλλευση κινηματογραφικών αιθουσών & πολυχώρων. Ο πρώτος κινηματογράφος που θα λειτουργήσει από τις 23 Αυγούστου 2018, είναι ο γνωστός σε όλους μας πολυκινηματογράφος Cinepolis στη Γλυφάδα, ο οποίος σταδιακά θα ανακαινιστεί πλήρως.
Ανάμεσα στα πλούσια σχέδια της εταιρείας, υπάρχει και η δέσμευση για παραγωγή και διανομή σημαντικών ελληνικών ταινιών που αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Βρετανός ηθοποιός εξηγεί γιατί το κοινό δεν είναι έτοιμο για έναν μαύρο πράκτορα 007
Η νέα animated επιτυχία των Universal-Nintendo σαρώνει στα ταμεία παγκοσμίως
Ταινίες είδους από το δεύτερο μισό τού 20ού αιώνα, που άλλαξαν τους κανόνες του genre τους και προβάλλονται ακόμα με πάθος, παντού
Από τις πρώτες υπαίθριες προβολές στις αρχές του 20ού αιώνα έως τη χρυσή εποχή των θερινών σινεμά, η διαδρομή ενός αθηναϊκού συμβόλου.
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.