- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο «Μαύρος Πάνθηρας» της Marvel τίναξε την μπάνκα - Ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις
Οι Iron Man, Thor και Κάπτεν Αμέρικα βλέπουν ήδη την πλάτη του πρώτου μαύρου υπερήρωρα
Σαρώνει στα ταμεία ο «Μαύρος Πάνθηρας», ο νέος υπερήρωρας της Marvel, ο οποίος ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως.
Είναι η πέμπτη ταινία του σύμπαντος Marvel - Disney που ξεπερνά το ορόσημο του 1 δισ. εισπράξεων.
H περιπέτεια του «Βασιλιά της Wakanda» μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει ακόμη και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Η βραβευμένη με Όσκαρ Λουπίτα Νιόνγκο, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και ο Ντάνιελ Καλούγια μοιράζονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της ταινίας.
Έχει χαρακτηριστεί ως μια ταινία που άλλαξε τους όρους και τα δεδομένα στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας επιλέγοντας ένα καστ και σκηνοθέτη που αποτελείται κυρίως από Αφρικανούς και Αφροαμερικανούς ηθοποιούς. «Είναι σαν να κατέρρευσε ένα τείχος. Μετά τον Μαύρο Πάνθηρα κανένα στούντιο δεν μπορεί να βγει και να πει οι ταινίες με μαύρους πρωταγωνιστές δεν μπορούν να κάνουν επιτυχία στο εξωτερικό», έγραψε ο αναλυτής Τζεφ Μποκ στους Νιου Γιορκ Τάιμς.
Κι όλα αυτά ενώ έχουν περάσει μόλις 26 ημέρες από την ημέρα που ο Μαύρος Πάνθηρας βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Η ιστοσελίδα IMDB γράφει ότι μόλις 32 ταινίες έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Μερικές από αυτές είναι το Skyfall του Τζέιμς Μποντ το 2012, η «Πεντάμορφη και το Τέρας» του 2017 και το animation Frozen.
Στις αρχές της εβδομάδας βρετανικά μέσα διαπίστωσαν ότι ο Μαύρος Πάνθηρας έχει πουλήσει πολύ περισσότερο από άλλους υπερήρωες συναδέλφους του συμπεριλαμβανομένων των Iron Man, Thor και Κάπτεν Αμέρικα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
27 χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατό του
Αέρας Χόλιγουντ στο κέντρο της Αθήνας
Το αριστούργημα του Νίκου Κούνδουρου με τη μοναδική ερμηνεία του Ντίνου Ηλιόπουλου
Μετά το «Mirai» ο διάσημος Μαμόρου Χοσόντα μας ταξιδεύει σε νέους, συναρπαστικούς κόσμους
Το φιλμ πετυχαίνει να μας κλέψει την καρδιά όχι μόνο για τα επίκαιρα μηνύματά του αλλά και για την τρυφερότητα που επιδεικνύει
Διακρίθηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρας 2025, κερδίζοντας το Βραβείο Κοινού
Η Τζέσι Μπάκλεϊ βρίσκει ακόμη έναν δυνατό ρόλο, που θα συζητιέται για καιρό, ενώ ο Κρίστιαν Μπέιλ παίζει με την άνεση του ηθοποιού που τα καταφέρνει όλα.
Ποιες εταιρείες παραγωγής κυριαρχούν στην βιομηχανία του θεάματος
Οι πολλές εκδοχές ενός από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της γοτθικής λογοτεχνίας
Η Μπερλινάλε στο μάτι του κυκλώνα
Πολιτική, Ιστορία, σινεφίλ ιστορίες αλλά και Ζιλιέτ Μπινός στη διοργάνωση, που περιλαμβάνει ένα χορταστικό μενού 252 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους
Mια χώρα υπό δικτατορία κι ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο γύρω του
Έτοιμο το πρώτο προσχέδιο από τον σεναριογράφο του House of Cards
Η ταινία βασίζεται στο αδημοσίευτο κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Οδοιπορικό Μαουτχάουζεν – Μάιος 1988»
«Ζητώ συγγνώμη αν αυτό αποτελεί σοκ, ήταν και για μένα» έγραψε ο ηθοποιός σε ανάρτησή του
Οι διαχρονικές παρεξηγήσεις για τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που, τελικά, δεν ήταν τέτοια
Τι είπαν οι Ματ Μπετινέλι-Όλπιν και Τάιλερ Γκίλετ
Είναι μια χαρά εκείνος και η οικογένειά του, λέει πηγή από το περιβάλλον του
Ένα podcast που δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές του, στέλνοντας τις (επί παντός επιστητού) ερωτήσεις τους στους συντελεστές
Ο 64χρονος ηθοποιός πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον από το 1991
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.