Κινηματογραφος

To HIVideo 2017 έρχεται στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο

Μια παγκόσμια προβολή Video-Art για την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζak Ζackie oh in u by Menelas and George Kanis
Ζak Ζackie oh in u by Menelas and George Kanis

To HIVideo είναι μια Παγκόσμια Προβολή Video-Art για την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS που γίνεται σε 14 πόλεις σε 3 ηπείρους από 19 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Είναι δημιούργημα του καλλιτέχνη Stiofan O’Ceallaigh σε απάντηση στα συμβάντα του Ορλάντο το 2016, όταν άγνωστος άνοιξε πυρά σε παρεβρισκόμενους σε gay club.  Δημιουργώντας την πλατφόρμα Balaclava.Q, μια διαδυκτιακή κοινότητα queer καλιτεχνών, το 2016 παρουσίασε σε 7 πόλεις ανά τον κόσμο 6 video-art ειδικά φτιαγμένα για την περίσταση τα οποία μπορείτε να δείτε εδω: HIVideo 2016 playlist 

Φέτος το εγχείρημα θα επαναλληφθεί με δεκαεννέα καλλιτέχνες και σε δεκατέσσερεις πόλεις ανά τον κόσμο. Το θέμα της φετινής χρονιάς θα είναι η πρόσφατη επιστημονική διαπίστωση Undetectable=Untransmittable που σημαίνει ότι φορείς του HIV που είναι σε φαρμακευτική αγωγή με μηδενικό ιικό φορτίο ΔΕΝ μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Στην καρδιά των προβολών της φετινής χρονιάς είναι η μείωση του φόβου της μετάδοσης. Οι ταινίες κατά βάση είναι δημιουργημένες ειδικά για την εκδήλωση και παρουσιάζονται με αγγλικούς υπότιτλους. 

Μenelas & George Kanis poster
Μenelas & George Kanis poster

Οι καλλιτέχνες φέτος είναι: Mateo Sierra (Colombia), Luciano Parisi (Italy), Menelas & George Kanis (Greece), Santiago Echeverry (US), Wilhelm Vincent (South Africa), Rosanne Robertson (UK), Dave Russo & Emmanuel Barrouyer (US/France), Castro (Greece), Jonathan Armour & Richard Sawdon Smith (UK), Debbie Sharp (UK), José Luis Cortés & Jorge Pratts (Puerto Rico), Stiofan O’Ceallaigh (UK), Chris Northey (UK), Isaac Matovu & Ismile Matovu (Uganda)

Πόλεις προβολών εκτός από Αθήνα: Belfast (UK), Berlin (Germany), Derry (UK), Falmouth (UK), Leeds (UK), Manchester (UK), Norwich (UK), Paris (France), Rome (Italy), Bloemfontein (South Africa), Oudtshoorn (South Africa), Los Angeles (US), San Juan (Puerto Rico).

Η αθηναϊκή προβολή του HIVideo2017
Διοργανώνεται από τον ακτιβιστή καλλιτέχνη 
Μενέλα και την Alexander Sauna την
παγκόσμια μέρα του HIV/AIDS, Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, στις 14:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη και προσβάσιμη ανεξαρτήτως φύλου ή απουσίας του. Η εκδήλωση θα γίνει στον κήπο στο ισόγειο της σάουνας. 

Castro (poster)
Castro (poster)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ