Η σύζυγος του Φράνσις Φορντ και μητέρα της Σοφίας Κόπολα ζήλεψε την τέχνη των υπολοίπων της οικογένειας και είπε να πιάσει κι εκείνη την κάμερα για να μοιραστεί μαζί μας τις βαθύτερες ανησυχίες της. Ποιες είναι αυτές; Μια ψευτορομαντική και γκουρμέ περιπέτεια με φόντο τη γαλλική Ριβιέρα, συνοδεία θαυμάσιων κρασιών και λαχταριστών εδεσμάτων. Δηλαδή, σχεδόν...τίποτα! Το υλικό αυτό θα ήταν κατάλληλο για μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής από εκείνες που έχουν πλημμυρίσει εσχάτως τα τηλεοπτικά προγράμματα. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με σινεμά περιμένουμε σαφώς κάτι παραπάνω. Αυτό δεν έρχεται ποτέ κάνοντας σχεδόν ανυπόφορο ένα road trip που θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον ειδυλλιακό. Βαρεμάρα και άθλιες ερμηνείες (το πρωταγωνιστικό ζευγάρι και ειδικά η Λέιν εκτός τόπου και χρόνου) σε μορφή ιλουστρασιόν από την κυρία Κόπολα που εκτίθεται ανεπανόρθωτα με το «Παρίσι» της – καλά η οικογένεια της δεν την προστάτευσε από όλο αυτό το χουνέρι; - και μάλλον έχει πολλά απωθημένα με το δημιουργό του «Νονού», που του τα χώνει εμμέσως πλήν σαφώς.
INFO
Βάλε κι άλλο κρασί
- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ελεονόρ Κόπολα
- ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Νταϊάν Λέιν Ελοντί Ναβάρ Άλεκ Μπόλντουιν Ελίζ Τιελρουά Άρνοντ Βίαρντ Λίντα Γκέγκους Σέντρικ Μονέ
- χρονολογια: 2017
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Από την «Εκπομπή» του 1968 έως το κύκνειο άσμα του με τη «Σκόνη του Χρόνου»
Η απώλειά του σηματοδοτεί το τέλος μιας σπουδαίας διαδρομής στον χώρο του animation
Από το θέατρο της διασποράς στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου
Η ταινία χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.