- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το νησί «Καλοκαίρι» του Mama Mia δεν είναι πια ελληνικό (εικόνες, video)
Η Ελλάδα έχασε από την Κροατία το μιούζικαλ χάρη στη μοναδική της γραφειοκρατία και τη φορολογία
Το ελληνικό νησί «Καλοκαίρι» που η Μέριλ Στριπ ξαναερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον Πιρς Μπρόσναν δεν θα είναι πια η Σκόπελος, η Σκιάθος και η Νταμούχαρη, αλλά το Βις της Κροατίας. Τον Σεπτέμβριο το διάσημο καστ του Mama Mia θα βρίσκεται στο νησί των Δαλματικών Ακτών για το σίκουελ του διάσημου μιούζικαλ και τον Οκτώβριο αρχίζουν τα γυρίσματα.
Σύμφωνα με το total-croatia-news.com το Βις θα είναι το ελληνικό «Καλοκαίρι» της Κροατίας. «Ακόμα αναζητείται η κατάλληλη διαμονή για τη ντίβα του Χόλιγουντ, Μέριλ Στριπ», γράφει το κροατικό site. «Φήμες λένε ότι μπορεί να μείνει στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο διάσημος συγγραφέας της χώρας, Ράνκο Μαρίνκοβιτς. Άλλοι λένε ότι ενδέχεται να διαμένει σε γιοτ καθ' όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων». Είναι η δεύτερη φορά που η Αμερικανίδα σταρ θα εργαστεί στην Κροατία. Εκεί είχαν γίνει τα γυρίσματα της ταινίας «Η Εκλογή της Σόφι», η οποία χάρισε στην ηθοποιό το Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου.


Στην Κροατία έχουν γίνει επίσης τα γυρίσματα για το Game of Thrones, για τον πόλεμο των Άστρων και τον Ρομπέν των Δασών.
Η Ελλάδα έχασε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να προσελκύσει το Χόλιγουντ. Η βρετανική Daily Mail αποδίδει την επιλογή της Κροατίας έναντι της Ελλάδας σε καθαρά οικονομικούς και γραφειοκρατικούς λόγους. «Στην Κροατία», αναφέρει το δημοσίευμα, «δεν απαιτείται άδεια για κάθε γύρισμα, η δουλειά γίνεται ευκολότερα και επομένως τα οικονομικά οφέλη είναι μεγαλύτερα».
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έστειλε επιστολή στην υπουργό Τουρισμού, χαρακτηρίζοντας την απώλεια του Mama Mia «πλήγμα στον τουρισμό της Θεσσαλίας και της χώρας γενικότερα». Αμέσως ξεκίνησε το γαϊτανάκι των ευθυνών. Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Τουρισμού ξεκαθάρισε με ανακοίνωση του πως δεν είναι το αρμόδιο και πέταξε το «μπαλάκι» στο υπουργείο Πολιτισμού. Αυτό με τη σειρά του υπεραμύνθηκε δηλώνοντας πως ουδέποτε είχε γίνει οποιαδήποτε προσέγγιση ή επικοινωνία και ουδέποτε είχε κατατεθεί στον αρμόδιο φορέα οποιοδήποτε αίτημα ή πρόταση σχετική με την εν λόγω ταινία».
Η εταιρεία παραγωγής του σίκουελ του μιούζικαλ με τίτλο «Mama Mia. Here We go Again!» δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει ότι η ταινία θα γυριστεί στην Κροατία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ταινία με τον Μπραντ Πιτ, «The Further Mis-Adventures of Cliff Booth», θα διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1977
Tρυφερή δραμεντί με γλυκόπικρο χιούμορ
Το φιλμ εντυπωσιάζει κυρίως χάρη στη δυναμική σκηνοθεσία του Πότσι Ποντσιρόλι
Μια ενδιαφέρουσα ιστορία γύρω από το τίμημα της επιτυχίας αλλά και μια αιματοβαμμένη ιστορία εκδίκησης
Η άνοια και το Αλτσχάιμερ ολοένα και περισσότερο συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των κινηματογραφικών δημιουργών
Η σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτιδα θα λάβει το βραβείο European Achievement in World Cinema
Αποκλειστικό ρεπορτάζ για το φεστιβάλ που ξεκινάει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου
Δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο 30 δευτερολέπτων με αφορμή την έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στις ΗΠΑ
Η εξομολόγηση του ηθοποιού
Ντεμπούτο στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου 2027
Η ηθοποιός θυμάται την αμήχανη σκηνή στην κωμωδία «Wedding Crashers»
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ «Δεν κοστίζει τίποτα» που κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Ταινίες και δράσεις για παιδιά, εφήβους και μεγάλους, από τις 9 ως τις 15 Νοεμβρίου
Αντιδράσεις και αίτημα να απαγορευτεί
Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.
H προειδοποίηση για μια μεγάλη εξέγερση
Νέα συνεργασία-έκπληξη με την A24 μετά από μια χρονιά γεμάτη εισπρακτικά ρεκόρ
Από τον Μάικλ Κορλεόνε στον Τόνι Μοντάνα
Με μουσική υπόκρουση Led Zeppelin και πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και τη Μέριλ Στριπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.