- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νικόλ Κίντμαν: Το «ελαφρώς» επαναστατικό πνεύμα που «ταυτίστηκε» με τον Γιώργο Λάνθιμο
«Λατρεύω να μου ζητούν να συμμετέχω σε τέτοια πράγματα», είπε για το «Ιερό Ελάφι»
«Δεν χρειάζεται να δουλεύω. Εργάζομαι επειδή παραμένει ακόμη το πάθος μου, είναι το τρόπος με τον οποίο εκφράζομαι». Αυτή είναι η Νικόλ Κίντμαν του Λαρς Φον Τρίερ, του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, του Μπαζ Λούρμαν, του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ και του Γιώργου Λάνθιμου.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Αμερικανίδα ηθοποιός μετά την προβολή της ταινίας «The Killing of the Sacred Deer» δήλωσε: «Λατρεύω να μου ζητούν να συμμετέχω σε τέτοια πράγματα γιατί αυτό ακριβώς είμαι. Είχα ανέκαθεν αυτό το ελαφρώς επαναστατικό πνεύμα: δεν θέλω να συμβιβάζομαι, θέλω να βρίσκω έναν τρόπο να μην συμβιβάζομαι. Και αυτό ακριβώς είμαι». «Ήθελα πολύ να είμαι μέρος του πρότζεκτ, του έστελνα μηνύματα “Σε παρακαλώ! Έλα! Βάλε με σε μία από τις δουλειές σου!», είπε η Κίντμαν δίπλα στον σκηνοθέτη της, Γιώργο Λάνθιμο.
Η νέα δημιουργία του Έλληνα σκηνοθέτη μετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα.
Η Νικόλ Κίντμαν εμφανίζεται σε τρεις ταινίες και σε μια τηλεοπτική σειρά που κάνουν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ, στην εφηβική ταινία επιστημονικής φαντασίας «How to Talk to Girls at Parties», σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Top of the Lake» της Τζέιν Κάμπιον και στην ταινία «The Beguiled» της Σοφίας Κόπολα. Η 50χρονη σταρ του Χόλιγουντ είπε ότι επιδιώκει να συμμετέχει σε ασυνήθιστες παραγωγές. «Θέλω να στηρίζω τους ανθρώπους που δοκιμάζουν διαφορετικά πράγματα ή έχουν ένα πολύ, πολύ ξεχωριστό κινηματογραφικό στιλ».
Στο «Ιερό Ελάφι» του Λάνθιμου, μια ταινία που παραπέμπει σε θρίλερ αν και ο σκηνοθέτης την χαρακτηρίζει κωμωδία, η Κίντμαν παίζει μια μητέρα τα παιδιά της οποίας παραλύουν μυστηριωδώς.
Το Φεστιβάλ των Καννών ολοκληρώνεται την Κυριακή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Αυγούστου
Ο σκηνοθέτης του Justice League φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την κλασική ταινία του Τζον Κάρπεντερ
Η πρωταγωνίστρια του Euphoria κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα ως παραγωγός του Χόλιγουντ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.