Κινηματογραφος

Η Ρόζα της Σμύρνης

Μια νοσταλγική και κάπως επιτηδευμένη προσομοίωση της κόντρας Ελλήνων - Τούρκων

2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95'
324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 596
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334554-694515.jpg

Λένε πως η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα σε ένα πόλεμο. Η αλήθεια που αναζητάει ο πρωταγωνιστής του φιλμ (μια υπερβολική και άστοχη ερμηνεία από τον Νούσια) επιχειρεί να γεφυρώσει τις διαφορές Eλλήνων και Tούρκων με τρόπο όμως που δεν είναι πάντα πειστικός. Η ερωτική περιρρέουσα ατμόσφαιρα (η παλιά ιστορία της Ρόζας γίνεται πρόσχημα για να ξετυλιχτεί ο σύγχρονος έρωτας του συλλέκτη για την εγγονή της) θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να λειτουργήσει. Όμως στο φιλμ του σκηνοθέτη της τηλεοπτικής «Αναστασίας» είναι απλώς το πρόσχημα για να δοθεί στο κοινό άλλη μια νοσταλγική, μελοδραματική και κάπως επιτηδευμένη προσομοίωση της προαιώνιας κόντρας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, ενώ ακόμη και ο ξεριζωμός της Σμύρνης αποδίδεται με ιστορικά εργαλεία μιας επιδερμικής μελέτης που πάντως θα βρει το κοινό της στις αίθουσες.

INFO
Roza of Smyrna
Η Ρόζα της Σμύρνης Roza of Smyrna
2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95'

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Κορδελλάς
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Πέτρος Λαγούτης Γιουλίκα Σκαφίδα Τάσος Νούσιας Κώστας Καζανάς Ευγενία Δημητροπούλου Λήδα Πρωτοψάλτη Γίλμαζ Γκρούντα Σεμ Ακσάκαλ Σουμέρκαν Αϊσάν Γιάννης Θωμάς Πένυ Αγοραστού
  • χρονολογια: 2016
Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

I was a stranger
I was a stranger: Aπό το Χαλέπι της Συρίας ως τα παράλια της Μικράς Ασίας και τα ελληνικά νησιά

Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό

Γυναικοκτονίες: Το ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη για την έμφυλη βία
Γυναικοκτονίες: Το ντοκιμαντέρ της Βίλμας Μενίκη για την έμφυλη βία

Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY