- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
‘Once Brothers’
Δες το καταπληκτικό ντοκιμαντέρ για Ντράζεν – Ντίβατς στο πάρτι για τα 10 τεύχη του περιοδικού Humba
Tο Humba είναι ένα αθλητικό περιοδικό που στήνεται και κυκλοφορεί στην Αθήνα εδώ και περίπου τρία χρόνια. Αθλητικό περιοδικό; Όχι ακριβώς σαν τα υπόλοιπα που έχεις ξεφυλλίσει, αλλά μια (σχεδόν) «τριμηνιαία έκδοση για το κοινωνικό και πολιτικό νόημα των σπορ, την εμπειρία του γηπέδου, την οπαδική κουλτούρα και τον κόσμο της κερκίδας» όπως αυτοπροσδιορίζεται.
Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που λατρεύουν τον μακαρίτη ποδοσφαιριστή – φιλόσοφο Σόκρατες περισσότερο από τον Μαραντόνα, αν θεωρείς το ποδόσφαιρο ένα από τα «τελευταία μαζικά λαϊκά κινήματα (χωρίς να είσαι ο Αλέξης Κούγιας, του οποίου το προηγούμενο σλόγκαν αποτελεί την πλέον προσφιλή έκφραση), αν πιστεύεις ακόμα στον ξεφτισμένο πολιτικοκοινωνικό παρεμβατισμό της κερκίδας κι αν σε ενδιαφέρουν ιστορίες που δεν ασχολούνται με ρεκόρ αλλά με τους ανθρώπους (ακόμα κι αν δεν είναι πρωταθλητές), κάθε τρίμηνο αξίζει να το ψάχνεις σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Με κεντρική διάθεση από το βιβλιοπωλείο «Αλφειός», Χαρ. Τρικούπη 22.
Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου γιορτάζουν την κυκλοφορία του 10ου τεύχους τους και έχουν ετοιμάσει μια σπέσιαλ προβολή. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ ‘Once Brothers’, μέρος της υπέροχης σειράς ’30 for 30’ του ESPN που συστήνεται ανεπιφύλακτα. Θέμα του, η σχέση δύο κολοσσών των τελευταίων ημερών της ενιαίας μπασκετικής Γιουγκοσλαβίας. Του αδικοχαμένου «γιου του διαβόλου» Ντράζεν Πέτροβιτς και του σπουδαίου Βλάντε Ντίβατς. Κροάτης ο πρώτος, Σέρβος ο δέυτερος, παιχταράδες και οι δύο με την φιλία τους δυστυχώς να επηρεάζεται από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου και την προβολή της εθνικιστικής κουταμάρας, και των δύο πλευρών, στα πρόσωπά τους. Περιέχει φοβερά στιγμιότυπα αρχείου, προκαλεί τη νοσταλγία για μια χρυσή μπασκετική εποχή κι αναμφίβολα συγκινεί ειδικά όταν αναφέρεται στο θάνατο του Ντράζεν.
Μετά την προβολή υα ακολουθήσει rock ‘n’ roll πάρτι με πολλά γκάζια…
Όλα αυτά στο bar ‘Zero’, Μεγ. Αλεξάνδρου 120, Κεραμεικός, στις 20.00 με ελεύθερη είσοδο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Από την «Εκπομπή» του 1968 έως το κύκνειο άσμα του με τη «Σκόνη του Χρόνου»
Η απώλειά του σηματοδοτεί το τέλος μιας σπουδαίας διαδρομής στον χώρο του animation
Από το θέατρο της διασποράς στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου
Η ταινία χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί
Πώς μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σε κάποιον, αν δεν θέλει να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα;
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Μαρτίου
Και το παράδοξο πίσω από τα νούμερα
Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου
Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον.
Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα
Ο Ρέιφ Φάινς παραδίδει μια σπάνιας συναισθηματικής έντασης ερμηνεία
Δείτε πρώτοι το φιλμ που κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες και ζήστε την κινηματογραφική εμπειρία στη μεγάλη οθόνη
Το αφιέρωμα της εταιρείας παραγωγής στην Ελληνίδα ηθοποιό
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Οι νικητές της λαμπερής βραδιάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.