Κινηματογραφος

Django Unchained: το comeback του Quentin Tarantino

Οι νέες φωτογραφίες, το teaser poster και η μεγάλη αναμονή

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22773-54273.jpg

Η κεντρική ιδέα του φιλμ στριφογύριζε στο μυαλό του από το 2007. Η ατμόσφαιρα ενός spaghetti western ιδωμένη στο southern σκηνικό μιας Αμερικής λίγο πριν το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου. Πλέον, με ημερομηνία εξόδου στις κινηματογραφικές αίθουσες τα φετινά Χριστούγεννα, το “Django Unchained” αποτελεί την όγδοη κατά σειρά σκηνοθετική προσπάθεια του 49χρονου Quentin Tarantino. Οι φήμες, οι υποτιθέμενες διαρροές και τα fake trailers που τροφοδότησαν το απαραίτητο διαδικτυακό buzz υπήρξαν αμέτρητες. Από τους ηθοποιούς που επρόκειτο αρχικά να λάβουν μέρος στην ταινία και τελικά άλλαξαν γνώμη, με το name dropping να περιλαμβάνει τους Will Smith, Kurt Russell και Kevin Costner έως τις εκτενείς αναφορές γύρω από την ανάπτυξη του σεναρίου και το κόστος παραγωγής της ταινίας. Τελικά το casting περιλαμβάνει τους Jamie Foxx στο ρόλο του Django, τον Leonardo DiCaprio ως Calvin Candie, τον Christoph Waltz και, ναι, σε περίπτωση που σας έλειψε, τον Samuel L. Jackson.

image

Τον περασμένο Απρίλιο δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser poster του “Django Unchained” με τα χρώματα και την τυπογραφία να είναι άκρως δηλωτικά και να επιβεβαιώνουν πως «πρόκειται για καλτ κατάσταση». Ακολούθησαν οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα, στις οποίες τα κοστούμια εποχής και οι πόζες των πρωταγωνιστών υπόσχονται περισσότερα. Έπεται η έλευση του πρώτου trailer της ταινίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του άλιεν μπλοκμπάστερ “Prometheus” που ετοίμασε ο Ridley Scott. Έτσι τουλάχιστον διατείνονται τα σινεφίλ ιστολόγια.

Η εποχή των σκλάβων, οι, όχι και τόσο χαριτωμένες, μέθοδοι των έκνομων πρωταγωνιστών και το κοινωνικό υπόβαθρο μιας μακρινής Αμερικής είναι όσα θεωρητικά μπορείς να περιμένεις από το “Django Unchained”. Τι άλλο; Καταδίωξη, εγκλήματα, προδοσία και διλήμματα. Επίσης, η σπιρτάδα των διαλόγων, οι ερμηνευτικές προσεγγίσεις και τα 35mm που επιστρατεύτηκαν από τον Tarantino για να αποδώσουν την απαιτούμενη ατμόσφαιρα. Αν παραχωρήσεις και την ηλεκτρονική σου διεύθυνση στο επίσημο site, κάθε επιβεβαιωμένη τελευταία πληροφορία θα καταφθάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα στο mail σου.

n

image

image

n

n


Info. www.unchainedmovie.com, www.weinsteinco.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ