- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
>>> Ο Μίκαελ Χάνεκε θα μας διδάξει τι θα πει «Amour». O Ζαν Λουί Τρεντινιάν και η Εμανουέλ Ριβά (του «Χιροσίμα αγάπη μου») είναι το ηλικιωμένο ζευγάρι που η αγάπη τους δοκιμάζεται από την αρρώστια. Η Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι κόρη τους. Θα γίνουμε κομμάτια, είναι βέβαιο.
>>> Η Μαριόν Κοτιγιάρ χάνει τα πόδια της. Στο «De Rouille et D’ Os» (Rust and Bone) του Ζακ Οντιάρ μένει ανάπηρη μετά από ένα τραγικό ατύχημα. Κι ανακαλύπτει τον υπόλοιπο εαυτό της.
>>> Ο Ρόμπερτ Πάτινσον χρειάζεται κούρεμα. Αυτό τουλάχιστον ήταν ένα από τα βασικά θέματα στο τρέιλερ του «Cosmopolis» του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ, στο οποίο πρωταγωνιστεί. Το βασισμένο στο βιβλίο του Ντον ΝτεΛίλο φιλμ του auteur της υπέροχης διαστροφής, ελπίζουμε να είναι αντάξιο των προσδοκιών μας.
>>> Ο Λεός Καράξ επιστρέφει. Το τρομερό παιδί (αν κι όχι και τόσο πλέον) του γαλλικού σινεμά κάνει με το μυστηριώδες «Holly Motors» την πρώτη μεγάλου μήκους του από το 1991. Και δίνει ένα ρόλο και στην Κάιλι Μινόγκ!
>>> Ο Μπραντ Πιτ κρατά καραμπίνα. Στη δεύτερη συνεργασία του με τον Άντριου Ντόμινικ της «Δολοφονίας του Τζέσε Τζέιμς», εφαρμόζει το νόμο με το δικό του τρόπο – και με ένα ζευγάρι εντυπωσιακές φαβορίτες...
>>> Ο Κριστιάν Μουντζίου τα βάζει με το χριστιανισμό. Ο βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης του «4 μήνες, 3 εβδομάδες, 2 μέρες» παίρνει την αφορμή του από μια αληθινή ιστορία που οδήγησε στο θάνατο μιας κοπέλας σε ένα ορθόδοξο μοναστήρι λίγα χρόναι πριν.
>>> Ο Βάλτερ Σάλες παίρνει τους δρόμους. Διασκευάζει το «On the Road» του Τζάκ Κέρουακ, το φορτώνει με ένα ελκυστικό νεαρό καστ και πατάει γκάζι για τα βραβεία. Ανυπομονούμε.
>>> Ο Ούλριχ Ζάιντλ ταξιδεύει στην Κένυα. Πρώτο μέρος της τριλογίας του το «Paradies: Liebe». Ακολουθεί τις σεξουαλικές περιπέτειες μιας Αυστριακής τουρίστριας στην Αφρική. Είναι ο σκηνοθέτης του «Σκυλίσιες μέρες», οπότε μην περιμένετε την «Εμμανουέλα στη Μαύρη Ήπειρο».
>>> Η Νικόλ Κίντμαν πιο σέξι από ποτέ. Στο «Paperboy» του Λι Ντάνιελς θα δοκιμάσει να αποδείξει ότι «το έχει» ακόμη. Στο «Hemingway and Gellhorn» του Φίλιπ Κάουφμαν ότι... δεν το έχασε ποτέ.
>>> Ο Αμπάς Κιαροστάμι μιλά ιαπωνικά. Δεν είναι μόνο ο Γούντι Άλεν που κάνει ταινίες γυρίζοντας τον κόσμο. Ο Ιρανός σκηνοθέτης αφηγείται στο «Like Someone in Love» την ιστορία της σχέσης μιας νεαρής κοπέλας που πουλάει το κορμί της στο Τόκιο με έναν ηλικιωμένο πελάτη της.
>>> Ο Κεν Λόοτς τα τσούζει. O νεαρός ήρωάς του βρίσκει τη λύση στα προβλήματά του στο αλκοόλ στο «Angel’s Share». Όχι όμως μεθώντας, αλλά ξεχωρίζοντας τα λεπτά αρώματα του ουίσκι με την ικανή μύτη του.
>>> Ο Τζον Χίλκοουτ το κόβει. Γραμμένο από τον Νικ Κέιβ, το «Lawless» είναι η ιστορία δύο παράνομων αδελφών στην Αμερική της ποτοαπαγόρευσης και του βρόμικου αστυνομικού που τους καταδιώκει.
>>> Ο Μάθιου ΜακΚόναχι πάει για βραβείο. O Τζεφ Νίκολς έκανε με το «Καταφύγιο» μία από τις καλύτερες ταινίες της περσινής χρονιάς. Και υπόσχεται να κάνει το ίδιο φέτος με το «Mud», που έχει κάνει ήδη πολλούς να μιλούν για την ερμηνεία του πρωταγωνιστή του.
>>> Ο Κάρλος Ρεϊγάδας βλέπει το φως. Ο σκηνοθέτης του «Japon» και του «Silent Light» επιστρέφει (με λίγη καθυστέρηση) με το «Post tenebras Lux», μια ταινία που προβλέπεται εξίσου μεγαλόπρεπη (οπτικά τουλάχιστον) όσο και ο τίτλος της.
>>> H Οντρέ Τοτού σκοτώνει τον άντρα της. Στο «Thérèse Desqueyroux», τελευταία ταινία του Κλοντ Μιλέρ πριν πεθάνει, η Γαλλίδα σταρ δίνει ζωή στην ηρωίδα του βιβλίου του Φρανσουά Μοριάκ και κλείνει για φέτος το φεστιβάλ.
>>> Ο Τόμας Βίντερμπεργκ βρίσκει τη φόρμα του. Μετά από μια σειρά μάλλον αδύναμες ταινίες, η επιστροφή του στο διαγωνιστικό των Καννών με το «The Hunt» αφήνει υποσχέσεις για μια ταινία αντάξια της «Οικογενειακής γιορτής».
>>> Ο Ματέο Γκαρόνε κάνει ένα reality show. Ο σκηνοθέτης του «Gomorra» βρίσκει ξανά την έμπνευση στη Νάπολη και στο... Big Brother, εκεί που ο ήρωάς του φιλοδοξεί να συμμετάσχει και να δοξάσει την πόλη του!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ηθοποιός υπέστη καρδιακή προσβολή
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2026
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Η σούπερ σταρ της ποπ μουσικής Mother Mary βιώνει μια ανεξήγητη κρίση ταυτότητας
Η Έινε και ο Τόμας, γονείς δύο κοριτσιών, χωρίζουν φιλικά έπειτα από αρκετά χρόνια γάμου, καθώς ο μεσήλικας Τόμας έχει βρει νέα σύντροφο
Yποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια περιβαλλοντική κρίση
Μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας για τους κινηματογράφους όλου του κόσμου
Ένα prequel του House of the Dragon, που αφηγείται την κατάκτηση του Westeros από τους Targaryen
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.