Κινηματογραφος

«Them Greeks…!»

Δες πώς η ζωή του μουρτζούφλη Νόρμαν άλλαξε σε μια ταβέρνα

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20998-51254.jpg

«Them Greeks…!»: μια ολοκαίνουργια ταινία κινουμένων σχεδίων σε εξέλιξη. Πρωταγωνιστεί ο γκρινιάρης, μουρτζούφλης Νόρμαν. Δεν το ξέρει αλλά η ζωή του θ’ αλλάξει άρδην. Και γι’ αυτό θα φταίνε οι θορυβώδεις, απείθαρχοι θαμώνες της ταβέρνας ‘Amorgos’.

Πρόκειται για συλλογική δουλειά με σχεδιαστές, παραγωγούς, σεναριογράφους, ηθοποιούς από όλο τον κόσμο στην κυριολεξία. Μέλη της ομάδας ζουν στο Σαν Φρανσίσκο, στο Λος Άντζελες, στη Νέα Υόρκη, στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο, στο Βανκούβερ, στην Μαδρίτη, στο Παρίσι, στην Αθήνα, στο Κατμαντού, στο Σίδνεϊ και στη Σεούλ. Κάποιοι είναι ήδη επαγγελματίες και κάποιοι είναι ακόμα σπουδαστές σε σχολές Καλών τεχνών. Κάποιοι δουλεύουν από το σπίτι, άλλοι στο πανεπιστήμιο. Στο σχέδιο και στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Σπύρος Τσιούνης και στην παραγωγή οι Cindy Rangel, Phillip Williams and Daniel Zizmor.

Τι ζητούν και πώς μπορείς να βοηθήσεις

Το κινούμενο σχέδιο κοστίζει. Ειδικά όταν έχεις να σχεδιάσεις 27 χαρακτήρες και μάλιστα θορυβώδεις. Έχουν ήδη ξοδέψει 20.000 δολάρια από την τσέπη τους. Και τώρα προσπαθούν μέσω ίντερνετ να δημιουργήσουν ανεξάρτητες παραγωγές. «Συνήθως οι ανεξάρτητες παραγωγές σαν τη δική μας αναζητούν τους χρηματοδότες τους σε μη κυβερνητικά και μη κερδοσκοπικά προγράμματα. Αυτό το είδος στις μέρες είναι δυσεύρετο. Και επειδή στην κυριολεξία είμαστε μια διεθνής ομάδα κινηματογραφιστών δεν εμπίπτουμε σε αυτήν την κατηγορία χρηματοδότησης. Εξ ου και στραφήκαμε σε πηγές μη παραδοσιακές».

Καθώς η παραγωγή είναι σε εξέλιξη και το κόστος ανεβαίνει η ομάδα του "Them Greeks...!" ζητά από εμάς να βοηθήσουμε οικονομικά με ό,τι ποσό θέλουμε και μπορούμε. Υπόσχονται: «κάθε πέννα αυτής της εκστρατείας πάει απευθείας στην ταινία». Έχουν ήδη συγκεντρώσει 10.000 δολάρια. Ακολουθήστε τους στο facebook, στο Twitter και στη διεύθυνση http://www.themgreeks.com/.

Η κάθε συνεισφορά επιβραβεύεται με ένα πακέτο, όπως λένε: «διασκεδαστικών και εξαιρετικών ελληνικών προϊόντων».

Ο σκηνοθέτης Σπύρος Τσιούνης ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες από 17 ετών. Καθώς εκεί επέλεξε να σπουδάσει κινηματογράφο και κινούμενο σχέδιο. Έχει εργαστεί ως σεναριογράφος σε πασίγνωστες ταινίες, όπως: Curious George, Kung Fu Panda, The Bee Movie, Coraline, Stuart Little, Stuart Little 2, and Shrek-The Final Chapter.

n

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ