- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Εισιτήρια τέλος». Μπορεί κάποιοι Αθηναίοι συνηθισμένοι στις δωρεάν διακοπές και τα σουτζουκάκια να γκρίνιαζαν για την απουσία περιφερόμενου κόσμου, αλλά οι αίθουσες ήταν σχεδόν όλες sold out, η «Αποθήκη Γ» ζωντανή και τα πάρτι κρατούσαν μέχρι πρωίας.
Η Μαρζάν Σατραπί, συγγραφέας και σκηνοθέτης του «Περσέπολις» και τώρα του «Κοτόπουλο με δαμάσκηνα», υπήρξε ίσως η πιο απολαυστική παρουσία του φεστιβάλ. Γεμάτη ενέργεια και με στεντόρεια φωνή. Και με γευστικές επιλογές που δεν απέκλειαν το σουβλάκι με πίτα.
Η τελετή λήξης ήταν αμήχανη και με λάθη. Η πιο αμήχανη και λάθος στιγμή (ή μήπως ημίωρο;), ήρθε όμως με το λόγο του πρόεδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου που έμοιαζε ανίκανος να εγκαταλείψει τη σκηνή, το μικρόφωνο και μια ανεξήγητη λογική που βλέπει το «διεθνισμό» του φεστιβάλ σαν εχθρό του ελληνικού σινεμά.
Ο Όλε Κρίστιαν Μάντσεν κέρδισε το παρατσούκλι «Σάμιουελ Τζάκσον», χάρη στο μοβ μπερέ που φορούσε ανάποδα σε κάθε του εμφάνιση.
«Μια και είστε Ελληνοαμερικάνος, δεν θα έπρεπε να μιλάτε καμιά άλλη γλώσσα;» αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως κάποιος στη συνέντευξη τύπου του Αλεξάντερ Πέιν που γινόταν στα αγγλικά. «Έχετε δίκιο» απάντησε εκείνος σε άψογα ελληνικά κερδίζοντας χειροκροτήματα.
Το αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη μας έδωσε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε τον πλούτο της δουλειάς του. Και να ανακαλύψουμε τις μικρού μήκους ταινίες του που επιμελήθηκε ο ίδιος με αφορμή το φεστιβάλ. Και οι οποίες μετά την προβολή τους εκεί, ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στο ΜΟΜΑ της Νέας Υόρκης.
Το μωβ μπερέ του Madsen (photo: Άρης Ράμμος)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απέδειξε πως εκτελεί μόνη τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών της
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Η απορρόφηση της WBD από την PSKY αναμένεται να αλλάξει το τοπίο των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας
Πρεμιέρα στις αίθουσες στις 19 Ιουνίου 2026
Οι δύο σταρ θα ενσαρκώσουν τους εμβληματικούς ντετέκτιβ Κρόκετ και Ταμπς στη νέα ταινία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Μέσα από το πορτραίτο του Λευτέρη Ηλιάκη, ξυπνούν τα φαντάσματα αυτού του εμφυλίου πολέμου
Μια συζήτηση για τους πρόσφυγες και το πώς το σινεμά μπορεί να σε κάνει να δεις αλλιώς τον «ξένο»
Συνεργάστηκε με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα σε 13 ταινίες
Πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου στους κινηματογράφους
Θυμίζει το ιδεολογικά δυνατό και χιουμοριστικά λυτρωτικό σινεμά των Μονιτσέλι και Φερέρι
Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό
Μια γυναίκα πειραματίζεται συνεχώς –όχι απαραίτητα από δική της βούληση– και πασχίζει να βρει νόημα στη σκληρή ζωή της
Η βιογραφία για τον Μάικλ Τζάκσον εστιάζει κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής του και ρίχνει τίτλους τέλους στο 1988
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Ο Άγγλος ηθοποιός «δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή» στην ΑΙ
Παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Στο Rotten Tomatoes, η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής βαθμολογία περίπου 31%
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.