Κινηματογραφος

Πρώτη γεύση από τις Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X

Έχοντας την κακή συνήθεια στην αρχή κάθε καλοκαιριού να μας κάνει να ονειρευόμαστε το φθινόπωρο, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

41550-195045.jpg
Γιώργος Κρασσακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 350
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14845-33067.jpg

Έχοντας την κακή συνήθεια στην αρχή κάθε καλοκαιριού να μας κάνει να ονειρευόμαστε το φθινόπωρο, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ConnX ανακοίνωσε μόλις τις πρώτες πληροφορίες για τη 17η διοργάνωσή του, που φέτος θα λάβει χώρα από τις 17 ως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Στο κλίμα των ημερών, μάλιστα, διατηρούν για μία ακόμη φορά, όγδοη στη σειρά, την τιμή του εισιτηρίου στα 6 ευρώ και συνεχίζουν τις πρωινές προβολές, οι οποίες θα είναι ανοιχτές στο κοινό με εισιτήριο αξίας 4 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα, υπόσχονται ξανά μια σειρά από πολυαναμενόμενες ταινίες, όπως το «We Νeed to Talk About Kevin» της Λιν Ράμσεϊ, ή λιγότερα γνωστά φιλμ που αξίζει να ανακαλύψετε όπως το σοκαριστικά εντυπωσιακό «Bullhead» του Bέλγου Μάικλ Ρ. Ρόσκαμ.

Σταθερό φυσικά και το αφιερωμένο στα μουσικά ντοκιμαντέρ, έντονη παρουσία Ελλήνων δημιουργών – προς το παρόν, του Δημήτρη Αθανίτη με το «Τρεις μέρες ευτυχίας» και της Ελισάβετ Χρονοπούλου με το «Ο Αννίβας προ των πυλών». Ακόμη, εξαιρετικά ντοκιμαντέρ, όπως το «Χοντορκόφσκι» για τον πιο διάσημο φυλακισμένο της σύγχρονης Ρωσίας κι αντίπαλο του Πούτιν Μιχαήλ Χοντορκόφσκι ή το «We Were Here», με τις ιστορίες των επιζώντων της κρίσης του AIDS στο Σαν Φρανσίσκο, μια επετειακή προβολή του μυθικού «Deep End» του Γέρζι Σκολιμόφσκι κι ένα αφιέρωμα στον Γασούσο Μασουμούρα, τον «σαμουράι του new wave» και ίσως τον πλέον Ευρωπαίο των Ιαπώνων σκηνοθετών. Εν αναμονή περισσότερων λεπτομερειών, τσεκάρετε συχνά το site του φεστιβάλ www.aiff.gr και κυρίως κάντε υπομονή ως τον Σεπτέμβριο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ