Χορος

Onassis Dance Days 2024: Με τη μουσική στο τέρμα

Το φεστιβάλ νέων χορογράφων της Στέγης επιστρέφει για ενδέκατη χρονιά δίνοντας το προβάδισμα στον ήχο

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 905
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστίνα Κοσιάρη, «Runway»
Χριστίνα Κοσιάρη, «Runway» © Πηνελόπη Γερασίμου

Onassis Dance Days 2024: οι Miet Warlop, Ξένια Κογχυλάκη, Χριστίνα Κοσιάρη, Πάνος Μαλακτός, Ιωάννα Παρασκευοπούλου στο φεστιβάλ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Οκτώ ημέρες, έξι προτάσεις από πέντε χορογράφους αλλά και masterclass και μια προσβάσιμη παράσταση φέρνει το αφιερωμένο στις ανερχόμενες φωνές του χορού φεστιβάλ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Από το πρόγραμμα δεν λείπει ούτε φέτος η διεθνής μετάκληση. Η Miet Warlop καταφθάνει στις 24 και 25 Φεβρουαρίου με το «One Song», μια εκστατική περφόρμανς που είναι συγχρόνως ζωντανή συναυλία και αθλητικός μαραθώνιος, και κέρδισε το θερμό χειροκρότημαστο Φεστιβάλ της Αβινιόν –εδώ η συνέντευξη που μας παραχώρησε. Μετά την παράσταση, η Βελγίδα εικαστικός και η ομάδα της επιλέγουν τη μουσική στο ανοικτό πάρτι του ODD.

Miet Warlop, «One Song»
Miet Warlop, «One Song» © Michiel Devijver

Η αυλαία, βέβαια, ανεβαίνει ήδη στις 23 Φεβρουαρίου με το «Runway» και τη Χριστίνα Κοσιάρη πάνω σ’ έναν κυλιόμενο διάδρομο, υπό το ηχητικό σφυροκόπημα του Jan Van Angelopoulos, να τρέχει, να βάφεται, να φτιάχνει τα μαλλιά της, να παραπατάει στα τακούνια της και να ισορροπεί ξανά σε έναν αγώνα ταχύτητας κόντρα στη φθορά του χρόνου και του τρόμου που αυτός προκαλεί.

Ξένια Κογχυλάκη, «Slamming (work in progress)»
Ξένια Κογχυλάκη, «Slamming (work in progress)» © Πηνελόπη Γερασίμου

Δύο ακόμα νέα έργα που προέκυψαν από το πρόσφατο ανοιχτό κάλεσμα Next Open Call κάνουν εδώ την πρεμιέρα τους. Στο «Slamming (work in progressη Ξένια Κογχυλάκη εξερευνά την άναρχη και βουτηγμένη στην αδρεναλίνη και τον ιδρώτα συμπεριφορά του πλήθους μιας ροκ/πανκ συναυλίας, ενώ στο «We all need therapy» o Πάνος Μαλακτός, χορευτής στο μόνιμο ανσάμπλ της φημισμένης ομάδας χοροθεάτρου Peeping Tom, βυθίζεται στο μουσικό σύμπαν του Die Arkitekt και εξομολογείται μια εμπειρία κρίσης πανικού, εμπλέκοντας και τους θεατές που θα ήθελαν να μοιραστούν τη δική τους ιστορία.

Πάνος Μαλακτός, «We all need therapy»
Πάνος Μαλακτός, «We all need therapy» © Πηνελόπη Γερασίμου

Διπλό ραντεβού μας δίνει η Ιωάννα Παρασκευοπούλου, που απέσπασε πέρυσι τη διάκριση του διεθνούς δικτύου Aerowaves. Ευκαιρία να (ξανα)δούμε το «MOS», καθώς συνεχίζει το ταξίδι του στις σκηνές του κόσμου, και να ανακαλύψουμε το νέο, άκρως προσωπικό της πρότζεκτ «All of my love», μια χορογραφική σύνθεση από ετερόκλητες μνήμες και εικόνες ως φόρος τιμής σε όλα εκείνα που (δεν) είναι πια μαζί μας.

Ιωάννα Παρασκευοπούλου, «All of my love»
Ιωάννα Παρασκευοπούλου, «All of my love» © Γιάννης Μπουρνιάς

INFO:
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107, 2111981784
23 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ