Χορος

Όταν τα πουλιά χορεύουν στο Ναύπλιο: Η μαγεία της φύσης σε βίντεο

Υπέροχες εικόνες από ένα σμήνος ψαρονιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψαρόνια στο Ναύπλιο: Ο εκπληκτικός χορός των πουλιών στον ουρανό
Ψαρόνια στο Ναύπλιο: Ο εκπληκτικός χορός των πουλιών στον ουρανό © YouTube/Αργολικές Ειδήσεις

Τα ψαρόνια στήνουν τον δικό τους χορό στο Ναύπλιο, με τον ουρανό να γεμίζει μαγευτικές εικόνες καθώς το σμήνος των πουλιών κινείται αρμονικά.

Τον δικό του «χορό» έστησε ένα σμήνος από ψαρόνια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Ναύπλιο.

Σε πλήρη αρμονία και με έναν ρυθμό που δεν αφήνει αυτόν που τα παρατηρεί να πάρει τα μάτια του από πάνω τους, τα πουλιά δεν σταματούν να κινούνται, αφήνοντας ελεύθερη την ανθρώπινη φαντασία να δώσει εκείνη την τελική μορφή στα σχήματα που δημιουργούνται.

Το εντυπωσιακό θέαμα εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου 2020, φέρνοντας στο νου αντίστοιχες εικόνες από κινηματογραφικές ταινίες, όπως το «El Silencio del Pantano» («Η Σιωπή του Βάλτου») με πρωταγωνιστή τον «Berlin» του Casa del Papel.

ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΑΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 3/12/2020

Ψαρόνια - Πού ζουν - Το ταξίδι προς πιο ζεστά μέρη

Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο τον χρόνο στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στη νότια Αυστραλία και στη βόρεια Αμερική.

Τον χειμώνα, λόγω των παγετών, μεταναστεύουν μεταξύ άλλων και στη νότια Ευρώπη, περνώντας από την Ελλάδα ή συνεχίζοντας την πορεία τους προς την Ασία.

Όταν ταξιδεύουν τους αρέσει να δημιουργούν ένα σμήνος, στο οποίο υπάρχει απόλυτη οργάνωση και αυστηρή ιεραρχία. Τα ψαρόνια στο πίσω μέρος του σμήνους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντικαθιστούν αυτά που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος, για να ξεκουράζονται. Αν δουν κάποιο αρπακτικό να πλησιάζει, συσπειρώνονται ακόμα πιο πολύ και δημιουργούν ένα «τείχος» για προστασία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ