Χορος

Πώς κατάφερε ο Μάικλ Τζάκσον να αψηφήσει τους νόμους της φυσικής στο Smooth Criminal

Αποκάλυψη για την κίνηση που μας άφηνε με το στόμα ανοιχτό

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
200_michael_jackson_smooth_criminal_official_video_youtube_copy.jpg

Εκείνη την εποχή κοιτούσαμε όλοι με το στόμα ανοιχτό. Πώς καταφέρνει ο Μάικλ Τζάκσον και γέρνει τόσο πολύ στο "Smooth Criminal", ήταν η εύλογη απορία όσων θαυμάζαμε αυτόν τον ξεχωριστό καλλιτέχνη όταν χόρευε στο βίντεο του τραγουδιού. 

Φυσικά δεν ήταν κάτι υπερφυσικό -αν και στα 80s θα πιστεύαμε οτιδήποτε για τον Τζάκσον. Ναι, έπαιζε ρόλο το πολύ γυμνασμένο σώμα του, αλλά το μυστικό ήταν αλλού. 

Πολλοί προσπάθησαν στην πορεία να κάνουν την κίνηση, αλλά όσοι ξεπερνούσαν τις 25 - 30 μοίρες κλίση έπεφταν κάτω. Ο Μάικλ Τζάκσον έπαιρνε κλίση περίπου 45 μοίρες!

Πρόσφατα ένας καθηγητής βιομηχανικής αποκάλυψε το μυστικό του σταρ της μουσικής. Ήταν ένα σύστημα παπούτσι-τακούνι και καρφί στο πάτωμα που επέτρεπε τόσο μεγάλη κλίση, σε συνδυασμό με τον πολύ γυμνασμένο κορμό του Τζάκσον. 

mj-boot-810x655.jpg

Στις εικόνες μπορείτε να δείτε ακριβώς που λειτουργούσε το σύστημα που είχε πατεντάρει ο εμβληματικός καλλιέχνης και φέρει το όνομά του.

Σε κάθε περίπτωση ο επιστήμονας τονίζει ότι η χορευτική διάνοια του Μάικλ Τζάκσον έδωσε ώθηση σε πολλούς χορευτές αλλά και στην ιατρική καθώς έπρεπε να αναμετρηθούν με τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης χορευτών που έφθαναν ή και ξεπερνούσαν τα όρια.

Απολαύστε τον ακόμα μια φορά.

Michael Jackson - Smooth Criminal (Official Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ