Φωτογραφια

Στίβεν Μέιζελ: Περισσότερα από 100 πορτρέτα από φωτογραφίσεις που έκανε το 1993 σε μία έκθεση

Η έκθεση «Steven Meisel 1993 A Year in Photographs» εστιάζει στο όραμα του φωτογράφου μόδας για ένα post-grunge τοπίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Steven Meisel 1993: A Year in Photographs», έκθεση στην Ισπανία
© M. Dylan/Europa Press via Getty Images)

Στίβεν Μέιζελ: Η έκθεσή του «Steven Meisel 1993: A Year in Photographs» εγκαινιάστηκε στη Λα Κορούνια της Ισπανίας.

Στο όραμα του φωτογράφου μόδας Στίβεν Μέιζελ για ένα post-grunge τοπίο εστιάζει η έκθεση που εγκαινιάστηκε στη Λα Κορούνια της Ισπανίας, παρουσιάζοντας περισσότερα από 100 πορτρέτα από φωτογραφήσεις που έκανε το 1993, κυρίως για διεθνείς εκδόσεις του Vogue.

Στην έκθεση αιχμαλωτίζεται η απογοητευτική εξέλιξη που ήταν το post-grunge, όταν τα πάντα έγιναν πιο γήινα και λιγότερο λαμπερά. Είναι ειρωνεία της τύχης το ότι οι εμβληματικές φωτογραφίες της λουσάτης «grunge» κολεξιόν του Μαρκ Τζέικομπς για τη φίρμα Perry Ellis που είχε κάνει ο Μέιζελ για το Vogue συνέβαλαν στο να περιοριστεί η αξιοπιστία του αναδυόμενου μουσικού είδους.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται επελέγησαν από το στούντιο του Στίβεν Μέιζελ και οργανώθηκαν με την υποστήριξη της Μάρα Ορτέγκα Πέρεζ, προέδρου της Gal Inditex −μητρικής εταιρίας της Zara– η οποία ανέφερε: «Όταν το ταλέντο και η δημιουργικότητα σου είναι τόσο ισχυρά μπορείς να μένεις πιστός στον εαυτό σου χωρίς να εντυπωσιάζεσαι από τη φήμη ή να περισπάται η προσοχή σου από ανάξια λόγου πράγματα που δεν μπορείς να ελέγχεις. Με το να παράγει εντυπωσιακές φωτογραφίες, ο Στίβεν απλά αφήνει τη δουλειά του να μιλά γι' αυτόν».

«Steven Meisel 1993: A Year in Photographs»
© M. Dylan/Europa Press via Getty Images
«Steven Meisel 1993: A Year in Photographs»
© M. Dylan/Europa Press via Getty Images
«Steven Meisel 1993: A Year in Photographs»
© M. Dylan/Europa Press via Getty Images

Ο Στίβεν Μέιζελ έχει φωτογραφήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά εξώφυλλα σε περιοδικά και καμπάνιες γνωστών brands, όπως Versace, Valentino, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Balenciaga και Calvin Klein. Συνεργαζόταν για χρόνια με την ιταλική και την αμερικανική Vogue, ενώ έχει ανακαλύψει και αναδείξει πολλά μοντέλα, σχεδιαστές και make up artists. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ