Φωτογραφια

Γιάννης Γιαννάτος: Διεθνής βράβευση για τον έλληνα φωτογράφο

Τριπλή διάκριση από τον 16o διαγωνισμό «Black and white Spider Awards», στο Beverly Hills της Καλιφόρνιας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Self portrait του Γιάννη Γιαννάτου
Self portrait του Γιάννη Γιαννάτου © instagram / john_giannatos

Γιάννης Γιαννάτος: Οι τρεις φωτογραφίες του που διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό «Black and white Spider Awards».

Ο Γιάννης Γιαννάτος, o έλληνας φωτογράφος που είναι γνωστός για τις ασπρόμαυρες λήψεις του Φωτογραφίας δρόμου, απέσπασε τρεις διακρίσεις με ισάριθμο αριθμό φωτογραφιών σε δύο κατηγορίες του διεθνούς διαγωνισμού «Black and white Spider Awards».

Συγκεκριμένα, οι βραβεύσεις είναι:

  1. Honorable Mention in People, «The Old man of Bergamo»
  2. Honorable Mention in People, «Old and Young»
  3. Honorable Mention in Silhouette, «The winter lady»

Η επιτροπή αξιολόγησης επέλεξε μέσα από χιλιάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο, και βράβευσε τις καλύτερες σε μια τελετή που έλαβε χώρα στο Beverly Hills στην Καλιφόρνια,  στις 8 Νοεμβρίου 2021.

 

 

 

 

 

Ποιος είναι ο Γιάννης Γιαννάτος

Ο Γιάννης Γιαννάτος φωτογραφίζει κυρίως ερασιτεχνικά και έχει αναπτύξει σημαντική καλλιτεχνική δραστηριότητα στο Instagram με τον προσωπικό του λογαριασμό @john_giannatos. Παράλληλα, το 2018 η Blank Wall Gallery φιλοξένησε την ατομική του έκθεση με τίτλο «Kontrast».  Ζει και κατοικεί στην Αθήνα και είναι ιδρυτής μιας γνωστής εταιρίας marketing για τον Τουρισμό.

Για τις φωτογραφίες του έχει βραβευτεί και στο παρελθόν με διακρίσεις, όπως στον διαγωνισμό των atenistas «Η Αθήνα των αντιθέσεων» αλλά και στα διεθνή βραβεία «35 awards» τον Οκτώβριο του 2020. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Γιάννη Γιαννάτου έχουν έντονο αφηγηματικό χαρακτήρα και δανείζονται στοιχεία της κινηματογραφικής γλώσσας, με αποτέλεσμα να διηγούνται μικρές ιστορίες που ανήκουν σε απροσδιόριστη χρονική εποχή.

Τα βραβεία «Black and white Spider Awards»

Τα «Black and white Spider Awards» αποτελούν κορυφαία διεθνή βραβεία που τιμούν την αριστεία στην ασπρόμαυρη φωτογραφία. Η εκδήλωση στρέφει τους προβολείς της δημοσιότητας στους καλύτερους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους παγκοσμίως και βραβεύει τις καλύτερες εικόνες-επιτεύγματα ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

Αξιοσημείωτη είναι η διεθνής επιτροπή αξιολόγησης με μέλη καλλιτεχνικούς διευθυντές από τις σημαντικότερες gallery, μουσεία και οργανισμούς: Πορτογαλικό κέντρο φωτογραφίας, Μουσείο μοντέρνας τέχνης της Κωνσταντινούπολης, Galerie Springer στο Βερολίνο, Gallerie  Bugada Cargnel στο Παρίσι, Goldsmiths University στο Λονδίνο, HackelBury Fine Art στο Λονδίνο, DROGA5 στη Νέα Υόρκη, Artfactory Club στη Βιέννη, Spurs Gallery στο Πεκίνο, μουσείο Aeroplastics Contemporary στις Βρυξέλλες,  Guardian Λονδίνο, Alessia Paladini Gallery στο Μιλάνο, ADK Creative One Inc στη Hiroshima, Conny Dietzschold Gallery του Σίδνευ κ.ά.

Δείτε ΕΔΩ την Gallery όλων των νικητών στα «Black and white Spider Awards»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.