Φωτογραφια

«Μαμά» παντού σημαίνει το ίδιο

Ένας θαμμένος φωτογραφικός θησαυρός

35003-709273.jpg
Καρολίνα Νιαμονιτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
73110-147063.jpg

Μαμά, μια λέξη που σε όλες τις γλώσσες σημαίνει το ίδιο, μια λέξη που εκπέμπει την ίδια τρυφερότητα σε όποια χώρα, πόλη ή ήπειρο την ακούσεις. Όσο κι αν οι δεκαετίες περνούν, οι εποχές αλλάζουν, η καθημερινότητα των ανθρώπων μεταλλάσσεται, η μητρική αγάπη θα μένει ίδια, ανεξαρτήτως συνθηκών, περιστάσεων, συνηθειών.

Αυτό αποδεικνύεται ρίχνοντας μόνο μια ματιά στον καλά θαμμένο φωτογραφικό θησαυρό του φωτογράφου Key Heyman, τον οποίο ανακάλυψε τυχαία σε ένα κουτί με την επιγραφή «Μothers».

Γυναίκες από όλον τον κόσμο πόζαραν στον φακό του βραβευμένου φωτογράφου μαζί με τα παιδιά τους πέντε δεκαετίες πριν. Φωτογραφίες με έναν μόνο κοινό παρανομαστή, την μητρική αγάπη, η οποία δεν αναγνωρίζει τόπο ή χρόνο.

n

Ο 83χρονος φωτογράφος είχε τραβήξει τις φωτογραφίες αυτές για το βιβλίο του με τίτλο «Family», ένα βιβλίο που έκδωσε σε συνεργασία με την ανθρωπολόγο Margaret Mead το 1965 προκειμένου να αναδείξει τη μητρότητα και την αληθινή αγάπη ανάμεσα στην οικογένεια, το οποίο μάλιστα ήταν υποψήφιο για βραβείο Πούλιτζερ.

Δείτε περισσότερα για τον Key Heyman στην προσωπική του ιστοσελίδα.

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ