Φωτογραφια

UNICEF: Σε Έλληνα το βραβείο για τη φωτογραφία του 2020

Η εικόνα είναι από τον καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου, όταν ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UNICEF - Φωτογραφία της Χρονιάς για το 2020: Προσφυγόπουλα απομακρύνονται από τον καταυλισμό στη Μόρια, με τη φωτιά να καταστρέφει τα πάντα πίσω της
UNICEF - Φωτογραφία της Χρονιάς για το 2020: Προσφυγόπουλα απομακρύνονται από τον καταυλισμό στη Μόρια, με τη φωτιά να καταστρέφει τα πάντα πίσω της © Άγγελος Τζωρτζίνης

Ο Άγγελος Τζωρτζίνης έβγαλε την εικόνα που επέλεξε η UNICEF για τη «Φωτογραφία της Χρονιάς» για το 2020 - Είναι από την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια.

Σε Έλληνα φωτογράφο έδωσε η UNICEF το βραβείο για τη «Φωτογραφία της Χρονιάς» για το 2020.

Το «Photo of the Year Award» είναι ένα βραβείο για τη φωτογραφία που δείχνει τις σκληρές συνθήκες διαβίωσης παιδιών του κόσμου.

Ο Έλληνας Άγγελος Τζωρτζίνης είναι ο φωτογράφος που επέλεξε η UNICEF για τη Φωτογραφία του 2020. Σημειώνεται ότι το 2015 το περιοδικό TΙΜΕ τον είχε επιλέξει για «Φωτογράφο της Χρονιάς» για τον τρόπο που κάλυψε τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση στην Ελλάδα.

Αυτήν τη φορά με τον φωτογραφικό του φακό κατέγραψε τη στιγμή που προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου τρέχουν να σωθούν από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Με ανάρτησή του στα social media, ο Έλληνας φωτογράφος δηλώνει ότι αισθάνεται «ιδιαίτερη τιμή» για το βραβείο από τη UNICEF και επισημαίνει: «Τα παιδιά είναι το μέλλον και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτά».

aggelos-tzortzinis-unicef-photo.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ