Φωτογραφια

Η Ιταλία υποδέχεται τον Σταύρο Χαμπάκη

Ατομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μέσα από τα μάτια των παιδιών» στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ακρωτηρίου Κολώνα στα πλαίσια του 19ου Festival dell' Aurora

69344622_10156942672578218_6480720064680034304_n.jpg
Κέλλη Κρητικού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταύρος Χαμπάκης, «Μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Στα πλαίσια του 19ου Festival dell’ Aurora με τίτλο «Μεσόγειος χωρίς Σύνορα», θα πραγματοποιηθεί ατομική έκθεση φωτογραφίας του Σταύρου Χαμπάκη με τίτλο «Μέσα από τα μάτια των παιδιών». Η έκθεση θα λάβει χώρα από τις 7 έως τις 30 Μαρτίου 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ακρωτηρίου Κολώνα στην Κροτόνε της Ιταλίας.

Σταύρος Χαμπάκης, «Μέσα από τα μάτια των παιδιών»
© Σταύρος Χαμπάκης

«Μέσα από τα μάτια των παιδιών»
Μια συλλογή από φωτογραφίες από τα πρώτα χρόνια της εξαναγκασμένης μετανάστευσης των Σύριων, στην προσπάθειά τους να σωθούν από τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο. Η ανθρώπινη παλίρροια άρχισε το 2012 και εξαπλώθηκε καθώς οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έδωσαν θέση σε ένοπλες μάχες και κορυφώθηκαν στις αρχές του 2016. Ο φωτογράφος ταξίδεψε από τα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας έως τα βόρεια προσπαθώντας να αποτυπώσεις τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στην ψυχολογία των παιδιών.

Σταύρος Χαμπάκης, «Μέσα από τα μάτια των παιδιών»
© Σταύρος Χαμπάκης

Δουλεύοντας αποκλειστικά με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ο Σταύρος Χαμπάκης προσπαθεί να βάψει τα κάδρα του με συναισθήματα. Ολόκληρη η συλλογή αποτελείται από φωτογραφίες παιδιών σε διαφορετικές ψυχολογικές καταστάσεις, χαρά, φόβο, λύπη και αγωνία.

Σταύρος Χαμπάκης, «Μέσα από τα μάτια των παιδιών»
© Σταύρος Χαμπάκης

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Γεννημένος στην Αθήνα το 1973, σε μία οικογένεια με ισχυρές ανθρωπιστικές αξίες και δράσεις. Σπουδάζοντας Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο φωτογράφος χρησιμοποιούσε την κάμερα του να αποτυπώνει το περιβάλλον του. Η συνήθεια αυτή συνεχίστηκε και στα επαγγελματικά του ταξίδια, όπου προσπαθούσε να αποτυπώσει τα τοπικά αρώματα και συναισθήματα. Η αποτύπωση των κοινωνικών δομών, κέντρισε γρήγορα το ενδιαφέρον του, θέλοντας να τραβήξει το ενδιαφέρον, προς τους λιγότερα τυχερούς των σύγχρονων κοινωνιών. Το 2015, ξεκίνησε να αποτυπώνει τους πρώτους μετανάστες που ήρθαν στην Αθήνα. Το πορτφόλιο του, περιλαμβάνει διαφημιστική φωτογραφία και ένα πλήθος από θεατρικές και καλλιτεχνικές παραγωγές. Έχει δύο κόρες 11 και 13 χρονών.

Σταύρος Χαμπάκης, «Μέσα από τα μάτια των παιδιών»
© Σταύρος Χαμπάκης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.