Φωτογραφια

Ο Θεοδόσης Καραμάνος φωτογραφίζει τον ά-γνωστο άνθρωπο του σήμερα

19 εικόνες δρόμου από την Ελλάδα σας περιμένουν στην έκθεση «Να είμαι πάντα Άλλος»

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19.jpg
© Θεοδόσης Καραμάνος

Ένας εκπαιδευτικός που ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο, ασχολείται συστηματικά με τη φωτογραφία και επικεντρώνει τη ματιά του στην ανθρώπινη παρουσία μέσα στο αστικό τοπίο.

1.jpg
© Θεοδόσης Καραμάνος

Ο Θεοδόσης Καραμάνος ψηλαφίζει με τα φωτογραφικά του στιγμιότυπα την έννοια της αναζήτησης και εκθέτει 19 επιλεγμένα καρέ του στην έκθεση «Να είμαι πάντα Άλλος» που παρουσιάζει ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2 – 4ος όροφος), από τις 2 μέχρι και τις 6 Μαΐου 2018. 

18.jpg
© Θεοδόσης Καραμάνος

Ο ίδιος χρησιμοποιεί ένα απόσπασμα του Φερνάντο Πεσόα που γράφτηκε το Σεπτέμβριο του 1933 και θεωρεί το πλέον ιδανικό για να περιγράψει όσα θα δουν οι θεατές.

«Μ’ αρέσει να ταξιδεύω, ν’ αλλάζω χώρες.

Να είμαι πάντα Άλλος,

Ψυχή χωρίς ρίζες,

Να ζω έξω απ’ αυτά που βλέπω.

Να μην ανήκω σε κανέναν. Ούτε στον εαυτό μου.

Να πηγαίνω μπροστά, ξοπίσω να παίρνω

την απουσία κάθε σκοπού.

Και την επιθυμία μου να τον πετύχω».

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ακούσια ή εκούσια, προσαρμοζόμαστε σε χαρακτήρες ή υιοθετούμε κάποιους από αυτούς. Ταυτιζόμαστε με πρόσωπα ή αποστασιοποιούμαστε από αυτά. Αλλάζουμε μάσκες» σημειώνει.

Αλλά, «όταν γι’ αστείο η ψυχή θελήσει τη μάσκα να βγάλει;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά ο ταλαντούχος και ανερχόμενος φωτογράφος.

Πώς μοιάζει ο πολυπρόσωπος άνθρωπος της εποχής μας; Στην έκθεση φωτογραφίας «Να είμαι πάντα Άλλος» πρωταγωνιστούν οι εικονιζόμενοι και ταυτόχρονα οι θεατές τους. Οι διαφορετικές εκφάνσεις του Είναι. Η αναζήτηση του Άλλου, η ταύτιση μαζί του.

7.jpg
© Θεοδόσης Καραμάνος

«Είμαι η ζωντανή σκηνή, όπου διαφορετικοί ηθοποιοί παίζουν διαφορετικούς ρόλους» σημειώνει ο Θεοδόσης Καραμάνος.

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας είναι το διάδοχο σχήμα της παλιάς ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας που πριν από 30 χρόνια, στην περίοδο 1985-1992, έσπειρε τον πρώτο σπόρο θεατρικού πολιτισμού στην περιοχή της Ερμιονίδας. Επανεμφανίστηκε στον πολιτιστικό χάρτη της Ερμιονίδας το 2009, με την παράσταση των Α. Γιαλαμά-Κ. Πρετεντέρη «Μιας Πεντάρας Νιάτα», αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια του κοινού.

Στόχος του Θ.Ο.Ε. είναι η ενασχόληση με κάθε μορφής καλλιτεχνική δημιουργία, κυρίως όμως η καλλιέργεια της τέχνης του θεάτρου, που αποτελεί τη συνισταμένη όλων των τεχνών.

Η πλούσια δραστηριότητά του και το ταλέντο των μελών του έχουν συγκεντρώσει πολλές φορές τα φώτα της δημοσιότητας και η καλή του φήμη έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του νομού Αργολίδας.

Το Φεβρουάριο 2018 συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Ηράκλειο Κρήτης με το έργο του Φ. Γκαρθία Λόρκα «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», αποσπώντας τρία βραβεία (κοινού καλύτερης παράστασης - επιτροπής καλύτερης παράστασης - ενδυματολογίας) και έπαινο ερμηνείας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εγκαίνια: Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 και ώρα 19.00. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 17.00 – 22.00. Χορηγός επικοινωνίας Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ