Φωτογραφια

Όταν η γεωμετρία εφαρμόζεται πάνω σε γυμνά μοντέλα

Οι ατμοσφαιρικές ερωτικές φωτογραφίες του Dani Olivier

woman_guest.jpg
Εμμανουέλα Μαρινήτση
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sensual-light-dani-olivier-20.jpg

Ένα παιχνίδι με το βλέμμα σε 25 τολμηρά πειραματικές εικόνες. Ο Γάλλος φωτογράφος Dani Olivier προσεγγίζει τη γυμνή φωτογραφία με μια διάσταση που βλέπουμε ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, πειραματιζόμενος με το χρώμα, τα σχήματα και το φως.

sensual-light-dani-olivier-5.jpg

Χρησιμοποιώντας έναν προτζέκτορα, ο οποίος είναι τοποθετημένος μέσα σε ένα σκοτεινό στούντιο, προβάλει διάφορα γεωμετρικά και πολύχρωμα μοτίβα σε θηλυκά σώματα, χωρίς να ρετουσάρει τις φωτογραφίες.

sensual-light-dani-olivier-14.jpg

Τα μοντέλα είναι γυμνά, δεν φορούν αξεσουάρ και το μακιγιάζ τους είναι ελάχιστο. Τα μόνα που χρειάζεται ο ταλαντούχος φωτογράφος στη δουλειά του είναι ένα σώμα, ένα μαύρο σκηνικό, προβολείς και μια φωτογραφική μηχανή.

Όσον αφορά τα μοτίβα, φωτίζουν και σκιάζουν τις καμπύλες των μοντέλων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οπτικές παραμορφώσεις. Τα πορτρέτα είναι μαγικά και εξισορροπούν τις αισθησιακές καμπύλες του σώματος που «δένουν» εκπληκτικά με το φως.

sensual-light-dani-olivier-24.jpg

Βυθιστείτε στον ψυχεδελικά αισθησιακό κόσμο του Dani Olivier παρακάτω και ακολουθήστε τον στο Instagram.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης: «Τα ωραία φιλιά δημιουργούν τόπους»
Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης: «Τα ωραία φιλιά δημιουργούν τόπους»

Μια συζήτηση τη ζωή και τη δουλειά του στη Λήμνο, τη σειρά του για το Ελληνικό που εντάχθηκε στη συλλογή του Smithsonian, αλλά και τη συνεχή του έρευνα γύρω από την οικονομία της προσοχής

Τάσος Ανέστης
Τάσος Ανέστης: Ο φωτογράφος της ATHENS VOICE βραβεύτηκε στο Prix de la Photographie Paris

Το πορτρέτο του Θεοδόση Τάσιου βρήκε τον δρόμο του σε μια διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας, κερδίζοντας το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Portraiture/Personality του PX3 2026

Τάσος Βρεττός
Τάσος Βρεττός: Τα δέντρα χορεύουν στην άκρη της ασφάλτου

Στη νέα του έκθεση «?Trees Dance!», στη Nitra Gallery, ο φωτογράφος βρίσκει ζωή εκεί όπου το βλέμμα μας πατάει γκάζι. Μια προσωπική συνάντηση με τη φύση, που αρχίζει από τη μυρωδιά του καμένου.

Το φωτογραφικό λεύκωμα «Η Ελλάδα που χάνεται» του Γιάννη Δήμου γίνεται ιστορικό αρχείο και εργαλείο οπτικής παιδείας για τις νέες γενιές.
Από την «Ελλάδα που χάνεται» στην Ελλάδα που χάθηκε;

Πενήντα χρόνια μετά την έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος του Γιάννη Δήμου, οι εικόνες ενός κόσμου που σταθερά απομακρύνεται αποκτούν νέα σημασία. Τι μπορούν να πουν σήμερα στις γενιές που δεν τον γνώρισαν ποτέ;

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY